Ako su deca najveće bogatstvo, porodica Mijalković iz beogradskog naselja Leštane može da se smatra jednom od izuzetno bogatih - nakon trećeg deteta, dobili su još tri bebe!

Ova skromna, ljubazna i nasmejana porodica u čijoj se kući čuje toliko dečje igre i smeha odiše toplinom i vedrim duhom. Oni su za "Blic" ispričali kako izgleda njihov dan, kako sve postižu, ali i kako su se osećali nakon saznanja da će dobiti još tri bebe.

Milena je pre nešto više od dva meseca na svet donela Vanju, Veljka i Sanju, trojke koje su u porodici Mijalković udvostručile dečje osmehe. Bebe su, naime, osim roditelja s velikom radošću dočekali i sestre Dunja i Jana i brat Strahinja, koji svojoj mami i tati pomažu koliko god mogu, a brata i sestrice obožavaju.

Mileni je ovo bila četvrta trudnoća, prirodnim putem. Kako kaže, šok je bio u početku veliki, pre svega jer nije ni znala da je u drugom stanju, a potom i kad je saznala da nosi trojke.

"Moj suprug se šalio i govorio: 'Zamisli da se ispostavi da su blizanci'. Međutim, da su u pitanju čak tri bebe, nismo mogli ni da pretpostavimo", iskrena je ona.

Nakon prvog šoka, navikli su se na činjenicu da će broj dece u njihovom domu da se udvostruči kroz samo nekoliko meseci. Dunja, Jana i Strahinja su sa nestrpljenjem iščekivali bebe, "prognozirajući" kog će pola biti.

"Deca su želela da budu dva dečaka i devojčicu, međutim, bilo je obrnuto", kaže nam mama.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Milena Arsic Mijalkovic (@milenarsc176)

Milena se porodila 19. novembra prošle godine, sedam nedelja pre termina, a poslednja dva meseca trudnoće provela je u bolnici, održavajući je. Sve je prošlo u najboljem redu i ona je zahvalna lekarima koji su u tome pomogli i tokom porođaja, ali i dok je nosila bebe.

Ponosna baka, Milenina svekrva, svesrdno pomaže sa unučićima, mada kako skromno kaže, samo kad zatreba. Osim bake, Mileni i njenom suprugu Tomici velika pomoć stiže i od starije dece.

"Baš vole bebe, Strahinja najviše. A svima je Veljko najomiljeniji jer je najbucmastiji", kroz smeh kaže Milena.

Dunja, Jana i Strahinja idu u vrtić i tamo provedu veći deo dana. Milena je ispričala kako trenutno izgleda njen dan.

"Decu ispratim u vrtić u 6.30, tata ide na posao, a ja ostajem sa bebama. One jedu, spavaju, sada su malo veći pa ostanu i duže budni. Tako sve do 17 sati, onda deca dolaze iz vrtića i tada počinje žurka. To traje sve do 21-22 sata, dok ih smestimo sve u krevet. Malo teže ide jer ne vole baš da spavaju."

Ipak, ono što je najlepše jeste da se deca jako vole međusobno i da slušaju svoje roditelje, pa je to i razlog zašto, na kraju, i besane noći ne padaju toliko teško.

Probudi se jedna, pa druga, pa treća

Bebe su dobre, ali kako ih je tri, kada noću krenu naizmenično da se bude, ne spava se sve do jutra.

"Sa njima noću nije teško, samo što ih je troje... Probudi se jedno, pa za njim drugo, pa treće i onda ispadne da smo celu noć budni. Ipak, navikneš se, malo se organizuješ i to je to", objašnjava Milena.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)