Igor Jurić, osnivač Fondacije Tijana Jurić govorio je za jutarnji program televizije Prva o najtežem slučaju zlostavljanja na koji je naišao, nakon lične tragedije koja ga je zadesila.

"Imao sam nekoliko slučajeva, ali navešću poslednji slučaj na kom radimo, gde je dečak žrtva seksualnog zlostavljanja i gde je teška manipulacija bila u pitanju. Klasičan slučaj kako je danas lako doći do deteta i kako se manipuliše njime. Jako je teško susretati se sa problemima gde ne možeš da pomogneš deci. Imamo još nekoliko slučajeva u fioci gde žrtve nisu spremne da govore i mi kao država moramo naći način da zaštitimo same svedoke i to je ključni problem", rekao je Igor Jurić.

Jurić je govorio i svojim ranije iznetim navodima o poznatom političaru pedofilu, slučaju koji je pomenuo ne iznoseći više detalja.

"Mnogi imaju saznanja o tom političaru. Javna je tajna, ali porodica nije spremna da priča. Pojedini političari su izgovarali neka imena, njih niko nije pozivao na odgovornost, ali o tome se priča u svojim sredinama. Međutim, još uvek nismo došli do toga kako ćemo zaštiti žrtve i njihove porodice", kazao je Jurić i naveo da njegova fondacija ima još pet žrtava čiji slučajevi čekaju da izađu na videlo, a u pitanju su i devojčice i dečaci.

"Kao čovek čije je dete stradalo od ruku seksualnog zlostavljača živim za dan kada ću moći da izađem i sve ljude za koje znam na neki način osudim i stavim tamo gde im je mesto. To je moja misija", zaključio je.

Pročitajte i...