Moderno doba i odrastanje dece ne može se zamisliti bez tehnologije. Deca najviše vremena provode kraj ekrana gledajući Internet sadržaje i koristeći društvene mreže. Roditelji ponekad i ne obraćaju pažnju šta se na društvenim mrežama pojavljuje i koje to informacije njihova deca "konzumiraju".

Pa je tako sadržaj koji se plasira na društvenim mrežama veoma često neprikladan, šalje lošu poruku, a može biti i veoma opasan. 

Tako se jedan "izazov" sa društvenih mreža izdvojio kao veoma rizičan.

Naime, reč je o TikTok snimku koji je indijska policija objavila na svom Tviter nalogu i koji je izazvao burne reakcije. U videu se pojavljuju tri dečaka, koja isprobavaju jedan trik, a to je da u isto vreme skoče u vis i da u vazduhu pokušaju da oduzmu ravnotežu drugaru koji stoji u sredini. Nakon što su svi zajedno skočili, dva dečaka su saplela onog koji je stajao u centru, on je pao i povredio se. 

Ovaj izazov je na društvenim mrežama veoma zastupljen i poznat je kao Skull Breaker Challenge ili izazov slomljene lobanje!

Pogledajte ovaj kontroverzni video.

U videu se vidi da su se dečaci dogovorili i da taj koji stoji u sredini mora da izbegne pad. Ovo nije neslana šala, ovo je izazov koji je jedan od najzastupljenijih na Internetu.

Snimci u kojima se deca povređuju i padaju, i koji predstavljaju neku vrstu "izazova" su veoma su rasprostranjeni na društvenim mrežama, pogotovo na TikToku.

Komentari ispod ovog videa ukazuju na to koliko su se roditelji uplašili i zabrinuli za svoju decu. "Obično ne kontrolišem igre moje ćerke i njenih vršnjakinja, ali posle ovoga što sam video moraću ozbiljno da popričam sa njom", rekao je neko.

Stručnjaci ukazuju da ovakvi zapisi predstavljaju upozorenje roditeljima, ne samo na decu koja učestvuju, već i na decu koja takve sadržaje gledaju. Danas, sutra se mogu ugledati na svoje vršnjake i ozbiljno se povrediti, može doći i do preloma, a takvu situaciju niko ne želi.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)