Nema ko nije čuo za hrabru devojčicu Sofiju Markuljević i njene snažne roditelje. 

"Pozdrav drugari! Javljamo se iz Los Anđelesa, gde smo i dalje zbog Sofijinog lečenja. Sofija i dalje dobija velike količine steroida svakoga dana, zbog reakcije jetre koju je imala početkom septembra", objavljeno je na Fejsbuk profilu Za Sofijin prvi korak.

Jednogodišnja devojčica Sofija Markuljević boluje od spinalne atrofije mišića, a pre nekoliko meseci, nakon sakupljenog novca, ona je primila skupi lek koji joj je bio neohodan - zolgensmu.

U septembru mesecu, malena Sofija sama nije mogla da sedi, puzi ali, na svu sreću, njen oporavak svakoga dana ide nabolje, a sada su se njeni roditelji ponovo oglasili video-snimkom.

"Kada se doze steroida smanje, moći ćemo da planiramo povratak kući. Iako smo ostali malo duže nego što je planirano, svesni smo da je to za njeno dobro", naveli su njeni roditelji.

Devojčica svaki dan provodi na fizikalnim i okupacionim terapijama i vredno vežba.

"Ovim videom želimo da podelimo sreću sa vama povodom Soletovog napretka i da ohrabrimo sve roditelje koji se suočavaju sa nekom strašnom dijagnozom da ne odustaju i da ne gube nadu. Još je pred nama dug put, mnogo prostora za napredak, mnogo izazova, ali sa verom u Boga nastavljamo dalje da se borimo!

"Sofija vam svima šalje puno poljubaca, a mi vam se od srca zahvaljujemo na svoj podršci koju nam i dalje pružate", poručuju Sofijini roditelji.

Pročitajte i...