Nesvakidašnja situacija o kojoj priča cela Hrvatska dogodila se u sredu ispod nadvožnjaka na Sirobuji, kada je Gordan Vuković sam morao da porodi suprugu u automobilu.

Kada su mama Jeleni krenule kontrakcije (deset dana pre termina), nju i njenog supruga to nije preterano brinulo, jer su bili spremni na porođaj. Prvih deset minuta vožnje, sve je bilo u redu, a onda je počela prava filmska akcija.

Mali Niko, kako su nazvali svog sina, poremetio im je planove. Kako kaže tata Gordan, bebi se nije svidela ideja da baš ove godine na svet dođe "uobičajenim putem". Cela situacija se dogodila bez naznaka da će mlada porodica Vuković privući toliko pozitivne medijske pažnje.

"Supruga je dobila trudove, a mi smo u svakom trenutku bili pripremljeni na porođaj. Iako se njoj nekako nije žurilo, znate, da nije u pitanju lažna uzbuna jer je termin bio za deset dana, ipak smo seli u auto i krenuli prema porodilištu. Desetak minuta je bilo više-manje sve normalno, ali na raskrsnici kod Stobreča joj je pukao vodenjak, jednostavno je Niko hteo da dođe na svet. U tom trenutku sam nazvao Hitnu, rekao im šta se događa pa smo se dogovorili da se nađemo na ulazu u Split. Međutim, kilometar dalje, u vožnji, supruga je počela da se porađa, viknula je "Evo ga, izlazi!". Jednom rukom sam vozio, a drugom pokušavao da joj pomognem, da uhvatim bebu. Ona je, kraljica, uspela je da uhvati Nika sa obe ruke i privuče ga sebi! Tad sam uspeo da stanem ispod nadvožnjaka na proširenju, i ponovo pozovem Hitnu", prepričava ponosni tata Gordan šta se događalo u jednom od najsrećnijih dana u njegovom životu.

Iako je naizgled "teži" deo posla bio obavljen, Gordan je kao profesionalni fizioterapeut znao da nije još gotovo. Odmah je upalio klimu u autu "na najjače", utoplio malog Nika u svoju jaknu, a pupčanu vrpcu nije dirao, nije hteo da je preseče, znajući da medicinsko osoblje stiže. U trenutku kada je bebica snažno zaplakala jer je samostalno udahnula kiseonik, on i supruga su se uplšili i nadali da je sve u redu.

"Stvarno sam presrećan zbog svega, kako je sve prošlo neverovatno i završilo se super. Odmah su oni preuzeli stvari u svoje ruke, a uprkos takvim okolnostima porođaja i Niko i mama Jelena bi trebalo uskoro da izađu iz porodilišta. Idu kući, nema nikakvih komplikacija pa čak ni onih uobičajenih, a kamoli kad se uzme u obzir kako se rodio u nesterilnim uslovima. Ima 48 cm i nešto preko 3 kilograma, tačnije 3.030 grama, a ova dva dana samo jede", priča oduševljeni tata.

Jedva čeka da porodica ponovo bude na okupu, a malenog Nika kod kuće čeka njegov stariji brat Veljko. Kako kaže on ne može da dočeka da upozna svog brata i da vodi računa o njemu.

Ime Niko su mu dali po uzoru na Svetog Nikolu, što na grčkom znači pobeda. U šali tata Gordan ističe da brzina kojom je rođen maleni dečak, podseća na vozača formule 1 - Nika Rosberga.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)