Ako se neka poznata mama ne ustručava da javno govori o svim mogućim tabu temama, onda je to Krisi Tajgen.

Nakon deljenja priče, ali i fotografija mrtve bebe, ova mama se okrzla o još jednu tešku roditeljsku temu - normalizovanje mlečne formule.

"Okej, reći ću nešto i svi ćete definitivno napraviti veliku priču o tome, ali NORMALIZUJTE FORMULU", napisala je manekenka na Tviteru.

"Normalizovanje dojenja je ogromna stvar, predivna stvar. Ipak, ja sam osetila mnogo veće posramljivanje jer koristim formulu, zato što nisam imala dovoljno mleka", ispričala je. "Nekome je potrebna surogat majka, neko ima problem sa dojenjem, a sve što uplašena mama može čuti jeste da 'mora da doji'", nastavila je.

"Normalizvati dojenje, da, treba! Normalizovati formulu takođe! Beba će biti divna, zdrava, sve će biti kako treba", rekla je sa nadom da će podstaći mame da se dobro osećaju ma kako hranile svoje dete.

Tada se prisetila i svoje priče o izmlazavanju i korišćenju pumpice, što joj je takođe stvaralo pritisak. "Stres u kombinaciji sa krivicom što ne mogu prirodno da dojim svoje dete je zaista prevelik. Sećam se samo te tuge koju sam osećala. Sve što želim jeste da znate da radite dobro - ako hranite dete, ono je sito!"

Pročitajte i...