Niko ne sumnja da mama i jedna od najpoznatijih modnih dizajnerki Viktorija Bekam, stoji u prvom redu onih koji žele samo najbolje za svoju decu. Ipak, pojedini inostrani mediji nedavno su pronašli razloge da pod sumnju stave načine na koje bivša "spajsica" te svoje želje sprovodi u delo.

Sa čuvenim fudbalerom Dejvidom Bekamom ima četvoro dece, a kritike se najčešće odnose na jedinu devojčicu koju, pored tri sina, ovaj par ima.

Devetogodišnja Harper Seven ujedno je i njihovo najmlađe dete, a mnogi ističu kako je mama previše ambiciozna i očekuje mnogo od svoje devojčice. Jedan ugledni francuski list nedavno ju je nazvao "skoro savršenom" mamom, ali u podrugljivom tonu, navodeći da svi napori koje Viktorija ulaže kako bi njena ćerka bila što vaspitanija, zapravo proizvode kontraefekat.

Nadovezali su se, između ostalog, na kritiku jednog britanskog medija koji je primetio da je Bekamova ćerku odvela u snobovski frizerski salon u Londonu gde joj je novu frizuru platila 400 evra. Mnogi su se pitali da li je takav trošak zaista bio potreban i kakvim lekcijama to uči malu Harper. Mnogi govore da je to tek jedna kap u moru primera na kojima se devojčica već sada uči površnom sistemu vrednosti.

Viktorija neretko koristi svoju ćerku za promotivne kampanje i sve više je uvodi u svet visoke mode.

Mnogi Bekamovoj zameraju to što dete od devet godina ulazi u svet mode, umesto da se jednostavno, kao svako drugo dete, igra. Malena Harper često ide u kupovinu sa verenicom starijeg brata, pa je i zbog toga usledila osuda da to nije dobro po dete.

Viktorija i Dejvid, međutim, u svemu tome ne vide nikakav problem. Štaviše, odgovarajući na sve češće kritike, navode da nikada nisu dozvolili da im život na vrhu udari u glavu, te da su naročito pažljivi bili kada su u pitanju njihova deca. Oni su istakli nekoliko pravila za vaspitanje dece koja neguju kod kuće i obavezno primenjuju. Na primer, ohrabruju decu da pomažu u kućnim poslovima, uče ih da nikada nisu previše mladi da bi se izvinili zbog svoje greške, ali i strogo kontrolišu njihove naloge na društvenim mrežama koje su im dozvolili da koriste.

Viktorija je protiv kritike da ćerku skupim frizurama uči da vrednuje novac. Štaviše, ističe da je zahvalnost jedna od stvari koju sva njena deca moraju da usvoje.

"Dejvid i ja pokušavamo da deci objasnimo koliko su njihovi životi privilegovani. Podsećamo ih da u mnogim predelima sveta žive gladna, siromašna i bolesna deca. Svih četvoro dobro razumeju koliko je važno da pomažu drugima. Na primer, Romeo je ranije ove godine trčao na maratonu kako bi pomogao u prikupljanju sredstava za humanitarne svrhe kroz sponzorstva, a slična interesovanja pokazao je i Kruz", naglasila je mama Viktorija.

U skladu s tim, ona je rekla da neće dozvoliti da njena deca budu neradnici.

Nedavno su zajedno pravile pitu, a dizajnerka ponosno učestvuje i u domaćim zadacima svoje devojčice, uprkos svim nastojanjima da ćerku uvede u svet mode, za sada, se čini da maminu i tatinu princezu daleko više privlači fudbal.

"Nikada neću dozvoliti da moja deca sede kod kuće i lenčare, ona će sigurno raditi", zaključila je Viktorija.

Ono što dizajnerka, ipak, zdušno priznaje jeste da se ne oseća kao idealna majka i primećuje da bi na tom polju uvek mogla da bude bolja.

"Baš sam nedavno sedela sa prijateljicom na večeri i pitala sam je da li je i ona ranije konstantno osećala krivicu da nije dovoljno posvećena svojoj deci. Rekla mi je da nije, da su takva razmišljanja nepotrebno trošenje vremena i energije, kao i da me takve brige mogu nepotrebno ostariti pre vremena. Štaviše, podsetila me je da ćerki sigurno pružam dobar primer time što sam žena i što idem na posao. Biti vredan radnik je najbolji primer koji možete da pokažete deci", istakla je mama Viktorija.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!