Na društvenim mrežama se danima vrti snimak na kom žena bez imalo obzira nosi svoju bebu i evidentno je povređuje.

S.S. (21) privedena je nakon objavljivanja snimka kako zlostavlja bebu na Novom Beogradu, a osim nje u policiji se nalazi i njen muž. 

Sedmomesečna beba i deca stara četiri i dve godine trenutno su zbrinuti u Središtu za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd u Zvečanskoj.

"Centar za socijalni rad preuzeo je brigu o bebi i dvoje dece, ona su zbrinuta, a nakon što su pregledana ustanovljeno je da beba ima podlive koje su najverovatnije zadobijene od udaraca. Kod bebe su konstatovane povrede po glavi i telu kao i one u vidu različitih promena na koži i sluzokoži. Takođe je pronađena i karakteristična povreda na koži leve potkolenice u vidu cirkularno trakaste promene koja obuhvata celu potkolenicu, kao da je bebu neko stezao i vezivao, ali ne može se tačno utvrditi kada su nastale, već su traumatskog karaktera", otkriva izvor.

Prema njegovim rečima, povrede detetu najverovatnije je naneo otac, a detalje će utvrditi dalja istraga.

Majci je određeno zadržavanje do 48h zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično delo Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Njoj se stavlja na teret da je ovo krivično delo izvršila jer je neadekvatno birnula o svojoj deci, terala ih na prosjačenje, kao i da je ugrozila njihovo zdravlje.

S. S. će se danas našla pred tužiocem, a očekuje se i reakcija Sekretarijata za zdravstvenu zaštitu Grada Beograda kako bi se pomoglo deci.

Zapratite nas i na Instagramu!