Da, cela Srbija je čula za ime malene jednogodišnje Sofije kojoj je bila potrebna ogromna suma novca za lečenje. 

Presrećni roditelji juče su objavili najlepše vesti koje su mogli čuti - novac za  lečenje njihovog deteta je sakupljen! Sa ogromnom zahvalnošću svim divnim ljudima koji su pomogli na najrazličitije načine, roditelji su obavestili javnost o uspešnosti putem Instagrama.

"Dragi ljudi, želimo da vas obavestimo da smo dobili potvrdu da su prikupljena novčana sredstva za lečenje naše Sofije i da smo USPELI! Osećanja su pomešana, jos nismo svesni da smo na cilju. HVALA BOGU I HVALA SVIM DOBRIM LJUDIMA KOJI SU PODRŽALI NAŠU BORBU I DALI SOFIJI ŠANSU DA SE BORI! Hvala za svaki SMS, za svaku donaciju, za svaki lajk, šer, hvala na svemu sto je omogućilo da se za malo više od 4 meseca borbe prikupe sredstva za lečenje. Sofija je ujedinila Srbiju, Republiku Srpsku i BiH, Crnu Goru, ceo region i sve naše ljude u dijaspori i ova naša borba je dokaz da dobri ljudi još postoje svuda!"

Preslatka Sofija rođena je zdrava i sa ocenom devet. Ipak, posle mesec dana došlo je do problema, kada devojčica nije bila u stanju da pomera ruke. Tada joj je dijagnostikovana spinalna mišićna atrofija tip 1, sa kojom deca prežive najviše dve godine, jer se vremenom gube sve osnovne funkcije - hodanje, varenje, gutanje, disanje.

Jedini način lečenja jeste uz pomoć leka zolgensma, a za lečenje njime bilo je potrebno sakupiti 2,1 milion dolara. 

Ni tolika suma, očiglendo, nije bila prepreka predivnim ljudima koji su pomogli da jedna malena Sofija dobije šansu za život.

Sofija, navijamo za tebe!

Zapratite nas i na Instagramu!