Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Humana devojčica iz Istočnog Sarajeva donirala svoju dugu kosu deci oboleloj od raka

Emilija ima samo šest godina, ali je poželela da učini jednu neverovatno humanu stvar i pomogne svim bolesnim drugarima kako bi se osećali bolje.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Emilija Bogdanović iz Istočnog Novog Sarajeva, koja će na jesen krenuti u školu, odlučila je u dogovoru sa roditeljima da svoju negovanu kosu donira deci oboleloj od raka.

Šestogodišnja Emilija rekla je da bi volela da i drugi ljudi dobre volje, koji su u mogućnosti, učestvuju u ovom humanom činu.

"Kosa će ponovo da poraste, a ako će ona koju sam poklonila nekome da pomogne i učini da bar jedan dan bude srećniji onda sam i ja zadovoljna zbog toga", istakla je Emilija, koja je izuzetno društvena, vesela i emotivna devojčica.

Devojčicina mama Vladanka rekla je da ovo nije prvo Emilijino šišanje, ali su, kada su odlučili da će donirati kosu, pustili da poraste do određene dužine, tako da su poklonili 30 centimetara.

HUMANA DJEVOJČICA Mala Emilija (6) donirala kosu djeci oboljeloj od raka Izvor:SRNA Emilija Bogdanović iz Istočnog...

Posted by Radio Kozara 89,9 on Петак, 29. мај 2020.

"To je ujedno i uslov za donaciju, kao i da kosa nije hemijski tretirana. Emiliji se svidjela nova frizura, jer se vodila mišlju da će nekoga usrećiti ovim činom. Više je sa oduševljenjem gledala repiće koje smo odsekli", – ispričala je mama Vladanka za Srnu.

Vladanka je istakla da su na ideju o donaciji kose došlikada je Emilija počela da se interesuje zašto neka deca nemaju kosu. Tada su odlučili da podrže projekat "Moja kosa tvoja kosa".

"Pokušala sam da objasnim na što jednostavniji način koji će i njoj biti razumljiv i priznajem da se u tom trenutku rastužila. Kada sam je pitala da li bi želela da pomognemo drugarima, rado je prihvatila tu ideju. Mislim da u tom trenutku Emi nije bilo bitno što će odseći kosu, nego da će se neki drugar bolje osećati zbog toga. Bez ikakvog nećkanja, postavila mi je samo pitanje, da li će taj drug ili drugarica onda da se igraju sa njom", objasnila je Vladanka.

Ona je dodala da su dečija nevinost, male radosti i veliko srce ono na šta bi svi trebalo da ugledaju.

Povezane vesti

Emilijina mama je napomenula da je zdravim ljudima vrlo teško i da zamisle kako gubitak kose deluje na djecu, a posebno na devojčice, jer je to, na neki način, prvo što svi primete.

Prema njenim rečima, kosa svakome mnogo znači, a posebno bolesnim ljudima koji sa njenim gubitkom gube i samopouzdanje.

"To je trenutak kada borba sa rakom postaje vidljiva i okolini, ali i njima. Zato, doniranje kose je možda najbolji način da im pomognemo da vrate osmeh na lice, steknu samopouzdanje, da se osećaju bolje i lepše. Dajmo im snage da nastave borbu, jače i snažnije uz našu podršku. Stvorimo bolji svet sa našom decom, simbolima nevinosti i budućnosti", istakla je Emilijana mama.

Ona je dodala da Emilija na jesen polazi u školu, a trenutno pohađa časove plesa. Jedna od njenih želja je da upiše muzičku školu i ozbiljno se posveti pevanju.

Zapratite nas i na Instagramu!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica