>"Radoznali vrabac" inspiriše maštu naših najmlađih i to personalizovanim pričama u kojima su upravo oni, imenom i likom, glavni junaci.

Knjige "Radoznalog vrapca" su podržane od strane psihologa jer kroz njih mališani, osim što razvijaju ljubav prema čitanju, stiču i psihosocijalne veštine koje im pomažu da lakše usvajaju važne životne pouke. Tome doprinosi upravo personalizacija, koja se odvija u samo četiri vrlo jednostavna i brza koraka, omogućavajući detetu da se uživi u priču - jer je stvarno u njoj.

U ponudi su četiri personalizovanje knjige i to:

1. Knjiga o meni je priča o dolasku bebe na svet u kojoj se, pored nje - glavnog junaka, personalizuju i mamin i tatin lik. Beba saznaje o vremenu kada su se mama i tata tek upoznali, o njihovom zajedničkom životu, kao i o trenutku kada su poželeli baš nju, posebnu i jedinstvenu, zbog čega su išli kod vile Lile u čarobni svet beba. Na zadnjim stranicama knjige nalazi se dodatak gde roditelji mogu da zabeleže bitne bebine podatke i njima važne događaje, čime stvaraju jedinstvenu uspomenu na prva poglavlja svog zajedničkog života.

2. Svet osećanja je knjiga namenjana deci od 3 do 8 godina, kada se razvija emocionalna inteligencija. Način na koji će se ona razvijati predstavlja temelje kasnije zrelosti. Zato će se dete, kao glavni junak Sveta osećanja, sresti sa nekoliko emocija, koje će Osećanko, njegov drugar na ovom putu, objasniti i staviti u odgovarajući kontekst. To će učenje o njima učiniti lakim i zanimljivijim. Ovo je prva knjiga u seriji priča o osećanjima, a u njoj su objašnjeni sreća, tuga, ponos, ljutnja, strah, ljubav, stid.

3. Lepo sanjaj je rimovana uspavanka za naše najmlađe koja rutine pred spavanje čini zabavnijim i lakšim za učenje jer su upravo oni, svojim izgledom i imenom, glavni junaci. Poistovećujući se sa svojim likom u knjizi koji večera, pere zubiće, kupa se, čita knjigu, spava, dete će zaista vrlo jednostavno i brzo prihvatiti da sve te radnje obavlja i u stvarnosti. Osim toga, upoznaće se i sa nekoliko vrsta domaćih životinja i njihovim mladuncima koji, kao i ono, imaju svoje rutine pred spavanje, a tu je i brojanje do pet.

4. Novogodišnja avantura je maštovita priča u kojoj dete, kao glavni junak, spasava Deda Mraza i Novu godinu. Ideja ove knjige je da dete vidi sebe kao hrabrog junaka koji otvoreno iskazuje svoje mišljenje. Priča donosi više psihološko-vaspitnih pouka koje se odnose na priznavanje greške, izvinjenje, praštanje, građenje samopouzdanja, istrajnost, posvećenost cilju… Jedinstvena forma upravo doprinosi tome da se dete lakše poveže sa glavnim likom, tj. sobom, što usvajanje tih pouka čini mogućim i dostižnim u realnom svetu.


Foto: Promo

Yumama vas nagrađuje

Prvih pet mama koje na mejl redakcija@yumama.com pošalju tačan odgovor na pitanje: koliko različitih personalizovanih knjiga nam je pripremio "Radoznali vrabac", dobiće knjigu po izboru za svog mališana. 

Napomena: pored odgovora, pošaljite nam svoje ime i prezime, kao i kontakt telefon.