Pre nego što je pandemija počela da se širi, Kara Majkl je dane provodila isto kao i sve druge mame - u obavezama oko bebe i predškolca, a uz to vodeći svoj mali biznis. Ova mama iz Teksasa je radni terapeut, ali i vođa klinike za dojenje, koja pomaže mamama u periodu dojenja. Kada je došlo do pandemije, Kara je zatvorila kliniku kako bi zaštitila klijente, ali i svoju porodicu. 

Kako je virus korona počeo da se širi, ona je primetila da se pojavilo sve više roditelja kojim je potrebna podrška i pomoć oko dojenja. Zato je ona napravila dogovor sa Bankom mleka u Ostnu, kako bi bolnicama donirala mleko.

"Pandemija je dovela do povećane potrebe za doniranim mlekom, naročito ako su mame i bebe razdvojene zbog širenja virusa", objasnila je. "Mnogo je teško stvarati mleko kada ne možeš da vidiš, dotakneš, držiš svoju bebu. Slična situacija je i sa prevremeno rođenim bebama."

Kada je čula da je u radnjama postala prava nestašica mlečne formule, ona je odmah krenula u akciju. Odmah se obratila majkama na mnogim Fejsbuk grupama i pitala ih da li mogu donirati mleko. "Bila sam oduševljena odgovorom majki i njihovim angažovanjem da podele objavu i nađu još više majki donora", ispričala je Kara. 

Nestašica formule je bila privremena, verovatno usled panike među ljudima, pa su mnogi kupovali velike zalihe. Međutim, odgovor svih majki doveo je do nečeg potpuno neočekivanog - preko 162 litra doniranog mleka.

"Bila sam totalno nepripremljena na ovo. I sama imam novorođenče i razumem da je izolacija velika promena sa kojom se majke susreću", rekla je.

"Iako je klinika bila zatvorena, obezedila sam svim mamama priliku da mi se obrate kada god je potrebno. I sama sam se trudila da delim savete i trikove koji će im pomoći sa bebom tokom karantina", ispričala je. 

Ipak, najveća stvar u celoj ovoj priči je to zajedništvo među ljudima i neizostavna podrška.

Zapratite nas i na Instagramu!