Vakcina protiv koronavirusa biće obavezna za starije građane, hronične bolesnike i zdravstvene radnike, a deca neće biti vakcinisana.

Prof. dr Branislav Tiodorović, epidemiolog i član kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, rekao je za Kurir da deca neće biti vakcinisana jer se kod njih ne razvija teška forma bolesti:

"Indikacije za vakcinu protiv koronavirusa biće slične kao i za onu protiv gripa - primaće je stariji građani, hronični bolesnici i zdravstveni radnici. Kovid se kod nas neće završiti preko noći. Ne očekujemo vakcinu pre kraja godine. Ona mora da bude ispitana, proverena i efikasna, a to će da utvrđuje naša Agencija za lekove i medicinska sredstva."

Srbija će imati predstavnika na sastanku SZO povodom izrade vakcine, kao što je imala i na svakom takvom tokom ranijih epidemija.

"Još je i predsednik Aleksandar Vučić rekao da će naša država usmeriti više sredstava ka laboratorijama koje rade na vakcinama. To je dobro jer naša zemlja ima povoljniju ekonomsku situaciju u odnosu na druge zemlje", objasnio je.

Zapratite nas i na Instagramu!