Svaki roditelj dobro zna da je rutina za decu vrlo važna. Istraživanje je pokazalo da to može imati pozitivan učinak na celokupno ponašanje deteta, posebno ako je u pitanju odlazak na spavanje. Osim toga, preporuka lekara i stručnjaka jeste da dete legne ranije kako bi se naspavalo, a samim tim bilo zdravo i srećnije. To je od koristi i odraslima, koji tako imaju više vremena za opuštanje, večeru ili odmor.

Mnogi se u večernjim satima muče sa decom, pokušavaju da im nametnu ritam, ali kao da rade Sizifov posao. Međutim, Eli Dvornik je to pošlo za rukom. Njena dvogodišnja ćerkica Bali svoju rutinu ne preskače.

"Bali ima kupanje, noćni crtać i kakao za laku noć", napisala je Ela na Instagramu i pitala i svoje pratioce koje su njihove rutine. 

Sama je priznala da ih ona sama nema.

"Biće uskoro. Samo da se snađem, meni malo duže treba nego drugim ženama da posložim stvari u glavi", dodala je mama dve devojčice.

Druge majke iznele su svoja iskustva. Neke su uspele da nauče decu da sve obave i zaspe do 21 sat, dok druge priznaju da se stalno vrte u krug.

Zapratite nas i na Instagramu!