Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deca se plaše koronavirusa - analiza crteža pokazala šta im najviše nedostaje

Dečji crteži na temu epidemije su analizirani u Kikindi. Nakon istraživanja, pokazalo se da su mališani u velikom strahu od virusa korona, ali i da im mnogi ljudi i stvari nedostaju.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Analiza dečjih crteža na temu epidemije pokazala je da se deca plaše koronavirusa i da im najviše nedostaju drugari iz vrtića, kao i bake i deke, pokazuje istraživanje Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi.

Kako prenosi Radio-televizija Vojvodine, deca uglavnom crtaju porodicu, igrališta, svoje drugare i izgled samog virusa, koji ih verovatno plaši jer ga vide u medijima. U porukama koje šalju, najviše im nedostaje druženje i boravak u vrtiću.

"Nedostaju im drugari. Imamo i zanimljive crteže, gde vidimo bake i deke, s obzirom na to da bake i deke sada ne mogu da čuvaju decu. Oni im zaista nedostaju. Uglavnom, to su drugari, vaspitači i igrališta", rekla je za RTV direktorka Visoke škole Angela Mesaroš Živkov.

Povezane vesti

Tokom vanrednog stanja vaspitači su, uz saglasnost roditelja, sproveli istraživanje o analizi dečijih crteža na temu epidemije koronavirusa.

Deca uzrasta od tri do sedam godina likovnim tehnikama prikazali su šta im najviše nedostaje tokom vremena izolacije.

U istraživanje su uključena deca iz kikindskih vrtića, ali i državnih i privatnih predškolskih ustanova iz Kanjiže, Novog Kneževca, Vrbasa, Novog Sada, Beograda, Stare Pazove i Svilajnca. Istraživanje i dalje traje, a radovi se mogu poslati do 30. aprila. 

Zapratite nas i na Instagramu!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica