Biljana Tipsarević i teniser Janko Tipsarević uskoro će  postati roditelji i dečaka, a ponosna mama kroz osmeh otkriva da se malena Emili neizmerno raduje što će joj se konačno ispuniti želja da postane starija sestra.

"Emili je već duže vreme želela seku ili batu. Od prvog dana je uključujem u sve aktivnosti što se tiče trudnoće, odlazaka na pregled, opremanje sobe za bebu. Ona bira stvari i igračke, a i puno toga zajedno planiramo i maštamo o tome kako će biti kada dođe beba na svet, zbog svega toga je uzbuđena. Već se pokazala kao veoma brižna sestra, jer moja sestra ima sina, a od pre mesec dana još jednu bebu", priča Biljana i otkriva da su odlučili da soba za dečaka  bude u plavo-belim tonovima.

"Počeli smo da sređujemo sobu i to me mnogo uveseljava. Ne možemo da koristimo Emiline stvari jer su sve u roze i ljubičastim bojama, stoga poručujemo novo u belo-plavoj boji koja je Emilin izbor za brata ", kaže lepa trudnica, a na pitanje da li več pričaju sa bebom, iako je još uvek u stomaku, priznaje da to najviše voli Emili.

Kako Biljana dalje otkriva, ime za bebu još uvek nije spremno, a ona je odlučila da izbor prepusti ćerki i suprugu.

"Emili ima svoje želje, Janko svoje, upravo imaju debatu o tome, meni je lično svejedno",  kaže i dodaje da je porođaj ne brine.

"Nekako ovaj put trema ne postoji, kada vam je sve već poznato, strahovi koji su postojali prvi put su prevaziđeni. Sada ostaje samo pozitivno uzbuđenje."

Kada je u pitanju vaspitanje dece, supruga poznatog tenisera kaže da se kod Janka i nje sve bazira na razgovoru i ličnom primeru.

"Kod nas se sve bazira na mnogo razgovora, ali ono što je najvažnije jeste da mi kao roditelji njoj dajemo primer kroz dela, ne samo na osnovu reči, već prevashodno na osnovu ponašanja. Deca su pre svega ono što mi radimo, a ne ono što govorimo", objašnjava Biljana, i ističe da su se tokom pandemije virusa korona organizovali u porodičnom domu, a da im dani brzo prolaze.

"Ovo je vreme kada je naša društvena odgovornost od životne važnosti, stoga ne izlazimo iz kuće. Svaka generacija je izložena određenim globalnim izazovima i promenama koje moramo da prihvatimo ili da im se suprotstavimo. Ne postoji kriza koja nije prošla, važno je biti spreman na njen kraj, dočekati se na noge i nastaviti pravim putem. To moramo imati na umu tokom ovih dana, zato je važno ostati produktivan. Mnogo je bitno da, iako smo kod kuće, imamo dnevni raspored obaveza, vezano za posao, ukoliko možemo od kuće da ga radimo, kuvanje, veliko spremanje kuće i posvećenost članovima porodice", zaključila je Biljana Tipsarević.

Biljana govori da nije zahtevna trudnica:

"Nisam zahtevna nimalo, ponašam se normalno kao i kada nisam trudna, ukoliko ne postoji neki zdravstveni osnov, smatram da zaista svaka trudnica i zbog mentalnog i fizičkog stanja treba da se ponaša uobičajeno. Sada kada smo stalno u kući, s toga sve kućne poslove svakodnevno zajednički obavljamo, ja kuvam i oboje učimo s Emili. Pored toga, pregršt je drugih stvari koje radimo, učimo i dani lete brzinom svetlosti. Iako ne volim da govorim da mi vreme brzo prolazi, jer cenim i volim svaki dan koji nam život pruža, u ovoj situaciji je zaista tako."