Veliki broj zdravstvenih radnika u beogradskom porodilištu GAK narodni front je zaraženo, a razlog za to leži u tome što trudnice i dalje ne prijavljuju simptome virusa korona, tvrdi dr Branka Nikolić.

"Najveći problem su trudnice koje ne prijavljuju da imaju simptome korona virusa. Ja ne mogu da nateram odraslu osobu da govori istinu. To je pitanje odgovornosti. Ako želimo da izađemo iz ove situacije, ne smemo ugrožavati jedni druge jer ćemo tako ugroziti i zdravstveni sistem," upozorila je doktorka Branka za TV Prva.

U poslednja 24 časa u GAK Narodni front u Beogradu, rođeno je 16 beba. Jedna mama koja je porođena carskim rezom je zaražena virusom korona, a nakon porođaja je prebačena u KBC Dragiša Mišović, dok je beba izolovana i pod nadzorom lekara jer je rođena pre vremena.

"Druga trudnica koja je pozitivna na Covid-19, a koja leži kod nas, smeštena je na posebno odeljenje, ne meša se sa ostalim pacijentima. Zaposleni, koji brinu o njoj, ne dolaze u kontakt sa nama," dodala je dr Branka Nikolić.

Ona je objasnila da se situacija u "Narodnom frontu" menja iz dana u dan.

"To je sasvim prirodno tokom pandemije. U narednim danima očekujemo da sve više osoblja bude pozitivno na korona virus. Za sada radimo normalno. To što u poslednja 24 časa imamo 16 beba, to je jako lepa vest. U ovom trenutku imamo 32 deteta u porodilištu o kojima brinemo, mi smo njihova prva bezbedna kuća," rekla je ona, a prenosi "Telegraf".

Sve novosti i proverene savete u vezi sa koronavirusom potražite na: