Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upis u prvi razred se odlaže: Pred roditeljima nove elektronske usluge

Vlada Srbije je danas donela saopštenje da se upis, koji se inače vrši 1. aprila, odlaže.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Vlada Srbije saopštila je danas da će upis dece u prvi razred, koji počinje 1. aprila, ove godine početi malo kasnije. Ipak, roditelji će imati priliku da od tog datuma stupe u kontakt sa školom u koju žele da upišu svoje dete i to putem nove elektronske usluge.

Pred roditeljima se nalazi usluga "Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu" na Portalu eUprava, a mogu se javiti i telefonskim putem.

Škole će na ovaj način evidentirati zainteresovanost roditelja da upišu dete u određenu školu, kako bi se okvirno znao broj mališana.

Roditelji koji budu koristili ovu elektronsku uslugu biće obavešteni o datumu upisa u osnovnu školu čim isti bude bio definisan.

Povezane vesti

Po definisanju datuma upisa u osnovnu školu, na Portalu eUprava biće dostupna usluga zakazivanja termina za upis i testiranje koja će omogućiti roditeljima da jednim odlaskom u školu završe sve procedure oko upisa deteta i to bez potrebe donošenja ijednog dokumenta, kao i da obave testiranje sa psihologom/pedagogom.

Škole će u unapređenoj elektronskoj usluzi eUpisa po službenoj dužnosti pribaviti podatke iz matične knjige rođenih, iz evidencije prebivališta i iz zdravstvenog informacionog sistema o obavljenom lekarskom pregledu.

Povezane vesti

Iz vlade podsećaju da je prošle godine, zahvaljujući elektronskoj usluzi eUpis, upisano više od 60 hiljada đaka u prvi razred osnovne škole i da roditelji po prvi put nisu morali da pribavljaju više od 120.000 različitih dokumenata u papirnoj formi, pri čemu su uštedeli isto toliko sati čekanja na nekom od šaltera javne uprave.

Zapratite nas i na Instagramu!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica