Mame širom sveta dele slefije u bikiniju inspirisane fotografijom poznate glumice i pevačice Dženifer Lopez. 

Nije se libila da izvajanu figuru sa svojih 50 godina podeli sa svetom, te je njena fotografija u belom bikiniju osvanula na njenom Instagram profilu.

Na taj način, ona je postala inspiracija mnogim mamama širom sveta.

Marija Keng, osnivač fitnes društva za mame, podelila je svoju fotografiju po uzoru na svetsku zvezdu. Time je pozvala i druge mama da se posvete zdravom životu i navikama.

"Nisam zvezda. Ne dobijam milione da izgledam savršeno u filmu, niti sam u braku sa poznatim sportistom, ali to nema veze", napisala je Marija. 

"Imajte svoju priču. Nemojte praviti izgovore. Ako ona može, ako ja mogu, ako hiljade zaposlenih majki različite građe i godina može - MOŽEŠ I TI!"

Od tada, mnoge mame su podelile svoje fotografije i pokazale da pozitivan stav prema telu ne proizilazi iz savršene figure već iz potpunog prihvatanja sebe.

"Koliko god bilo teško napraviti i podeliti ovu fotografiju sa svetom (da se ne lažemo, svi umemo da budemo grubi prema sebi), važan je taj momenat kada treba da prihvatimo to da svi dolazimo u različizim oblicima i veličinama, i prigrlimo sopstveni izgled", rekla je tridesetsedmogodišnja majka.

"Biram da volim svoje telo jer mi je dalo dvoje zdrave i predivne dece. Prošlo je kroz toliko promena, i tek će ih proći, jer ne planiram da stanem sa radom na sebi."

Još jedna mama koja je prihvatila izazov napisala je: "Ako Dženifer Lopez može, možemo i mi! Bez obzira na godine, veličinu i oblik, možemo biti zdrave."

Ona je naročitu zahvalnost posvetila vežbanju jer joj je spasilo život.

"Ovo su 32 godine, telo koje je stvorilo troje dece, koje je prošlo kroz jedan carski rez, operaciju slepog creva i još jednu nakon užasne autobuske nesreće. Aktivnost i vežbanje su mi spasili život", rekla je.