Vanesa Brajant rastopila je srca širom sveta na komemoraciji suprugu Kobiju i ćerki Đijani. Po prvi put je izašla pred javnost i prepuna emocija govorila o svom gubitku.

"Bog je znao da oni nisu mogli biti jedno bez drugog na ovom svetu. Morao je zajedno da ih odvede u svoj rajski dom", rekla je. 

Opisala je svoju voljenu Điđi kao obazrivu, slatku i predivnu. Neopisivo pati što će propustiti sve životne prekretnice sa tom mladom ženom, za koju je sigurna da će biti uspešna u košarci isto kao i tata.

"Neću nikada videti svoju bebu kako se kreće ka oltaru, neću videti ples sa tatom, niti ću imati priliku da vidim njenu decu", rekla je prepuna suza.

Osvrnula se i na gubitak svoje srodne duše, svog supruga. 

"Želim da moje ćerke pamte tu savršenu osobu, supruga, roditelja. To je muškarac koji je želeo da stvori mnogo bolje buduće generacije", rekla je.

Utučena Vanesa imala je i poruku za svog supruga. "Dušo, brini se o našoj Điđi."

Kada su se venčali, on je bio u ranim dvadesetim, a ona je imala svega 18 godina. Mnogi su smatrali da ovaj odnos neće potrajati. Dokazali su suprotno. 

Četrnaestog februara, na Dan zaljubljenih, Vanesa je podelila fotografiju sa porukom: "Mojoj večnoj ljubavi. Mnogo te volim. Toliko mi nedostaješ za naš omiljeni praznik. Šaljem poljupce tebi i našoj Điđi u raju. srećan Dan zaljubljenih, moje bebice. Uz mnogo ljubavi, vaša bu-bu."

Kobi Brajant i njegova ćerka Đijana poginuli su u avionskoj nesreći prošlog meseca.