Festival je osnovan i organizovan od strane studentkinja i studenata Katedre za menadžment i produkciju pozorišta radija i kulture, Fakulteta dramskih umentnosti u Beogradu, a realizuje se uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

5. FISTić održaće se pod sloganom „Različiti rastemo!“ sa ciljem podizanja svesti o značaju ove teme, kao i slanja poruke da svako dete ima pravo na igru, sigurnost i jednake šanse, te da  je inkluzija u društveni život zajednice osnovno pravo svakog deteta. 

Glavni program festivala čine gostujuće predstave studenata dramskih akademija širom Evrope, dok će se u pratećem programu naći brojne aktivnosti i edukativno-zabavne radionice koje obrađuju temu festivala upotrebom različitih dramskih metoda.

Prvi događaj u nizu jeste dvodnevna radionica za decu uzrasta od 6 do 8 godina, pod nazivom "Vikend za sećanje", koja će se održati 7. i 8. marta od 11 do 15 časova u prostorijama Kolarčeve zadužbine. 

"Vikend za sećanje" je dvodnevna radionica za decu koja će se na kreativan način baviti pojmom kulturnog nasleđa. Bogatstvo koje kulturno nasleđe predstavlja je mnogostruko. Deca će kroz pozorišnu igru shvatiti šta najviše cene u nasleđu svoje države, svog grada i najvažnije, svoje porodice. Učesnike radionice će kroz zajednički poduhvat voditi tim mladih profesionalaca iz oblasti pozorišta i rada sa najmlađima. Radionica se realizuje uz podršku organizacije Evropa Nostra Srbija.

Ulaz je slobodan!

Svi zainteresovani za učešće u radionici mogu se prijaviti putem formulara koji se nalazi na linku: https://forms.gle/DsvGVYPgFodJvJx3A

Vidimo se na FISTić-u 2020!