Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarstvo prosvete donelo odluku: Zimski raspust u Srbiji je produžen

Kako bi se smanjilo širenje virusa gripa, a prema odluci Ministarstva prosvete, drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama počeće 24. februara.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Ministar prosvete Mladen Šarčević jutros je gostujući u jutarnjem programu rekao da će po svoj prilici zimski raspust i u centralnoj Srbiji biti produžen zbog gripa.

U međuvremenu odluka je doneta posle konsultacija sa Institutom za javno zdravlje Batut tako da će raspust za učenike osnovnih i srednjih škola u centralnoj Srbiji biti produžen do 24. februara na celoj teritoriji Srbije.

- To smo već uradili u Vojvodini a danas u toku dana donećemo odluku posle brifinga sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom koji je juče bio tamo - dodao je Šarčević naglasivši da i ove kao i prošle godine imamo blagu zimu s puno virusa pa još kad se deca skupe...   - rekao je ministar jutros uoči konačne odluke.

Povezane vesti

Ministarstvo zdravlja dalo je danas preporuku Ministarstvu prosvete da se produži zimski raspust. Preporuka je data kako bi se smanjilo širenje virusa gripa.

- Pametno je da se virus ne produžava posebno kad se deca skupe ali sada kreće i gunđanje zbog nadoknada i subota, posebno jer se kose sa takmičenjima i drugim obavezama... Plan nadoknade odrediće same škole - kaže ministar i predlaže da to bude kombinacija poneke subote i po jednog časa dnevno.

- To mi se čini kao dobra kombinacija ali treba voditi računa na pedagoško opterećenje po uzrastu - rekao je ministar dodajući da od sutra počinju javne konsultacije struke o novoj strategiji obrazovanja - pre svega predškolskom i osnovnom obrazovanju, a u toku marta na redu je srednje obrazovanje.

Zapratite nas i na Instagramu!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica