Listajući stranice prvog romana poznatog glumca, zakoračite u uzbudljivi svet i upoznajte zanimljive junake – vrapca Džonija i vrabicu Lili. Otkrijte kroz kakve su avanture morali da prođu kad je u njihove živote iznenada ušla nepoznata ptica koja je izgubila pamćenje. Čitajući ovu dirljivu priču, mališani će spoznati značaj dobrote i prijateljstva.

U Beogradu, tačnije u Tašmajdanskom parku, u zvoniku Crkve Svetog Marka, živi jedan naizgled sasvim običan vrabac Džoni. A na tavanu Arhiva Srbije, tačno na suprotnom kraju parka, živi jedna nadasve obična vrabica Lili... Kad se nepoznata šarena ptica odjednom pojavi, narušiće harmoniju njihovog vrapčijeg sveta i dovešće ih u opasnost. Da li će Džoni i Lili uspeti da spasu Šarenog i pomognu mu da se seti ko je i gde pripada? Odgovor potražite na stranicama romana za decu Vrabac Džoni. Osim zanimljivih karaktera, interesantne i uzbudljive priče, roman je obogaćen neverovatnim ilustracijama Tihomira Čelanovića. Pisan je jednostavno, pitko, kako za mlađe, tako i za starije školarce, a sadrži i uputstvo za pravljenje kućice za vrapce.

Autora ovog zanimljivog romana Nikolu Đurička znamo kao glumca i reditelja sa više od četrdeset filmova, pozorišnih predstava i televizijskih emisija. Proslavio se u filmovima kao što su Lajanje na zvezde, Zona Zamfirova i Kad porastem biću kengur, kao i u serijama Otvorena vrata i Vratiće se rode. Glumio je u mnogim pozorišnim predstavama, gde se naročito istakao ulogama u Šekspirovom Otelu i Ovidijevim Metamorfozama. Njegova prva knjiga, Dogodovštine jednog Džonija, nastala je kao plod najvažnije životne uloge – uloge roditelja. O uspehu ove zbirke kratkih priča dovoljno svedoči Nagrada za najbolju knjigu u oblasti dečje književnosti, koju je Nikola dobio na Sajmu knjiga u Novom Sadu. Ljubitelji poznatog glumca mogu da potraže njegov roman Vrabac Džoni u Vulkan knjižarama, kao i na sajtu Vulkančića.

Yumama vas nagrađuje!

Prvih pet čitateljki koje na Yumaminu Fejsbuk stranicu ili na mail redakcija@yumama.com pošalju tačne odgovore na pitanje: Ko je autor knjige za decu "Vrabac Džoni",dobiće po jednu knjigu.

Pored odgovara pošaljite nam i svoje ime i prezime i kontakt telefon.