Nedavno medicinsko istraživanje otkrilo je da fermentisane namirnice imaju više koristi za ljudsko zdravlje od svog izvornog oblika, za šta je zadužen ćelijski receptor HCA3.
Fermentisane namirnice poput jogurta, kefira ili kiselog kupusa popularna su zdrava hrana širom planete. Iako su mnoge studije otkrile da one nude brojne zdravstvene koristi, nauka koja stoji iza toga još ih nije dobro prihvatila.
Nedavna studija objavljena u naučnom časopisu PLOS Genetics otkrila je da je ćelijski receptor HCA3 ključan za razumevanje kako fermentisana hrana povoljno koristi zdravlju ljudi. Istraživači iz raznih institucija u Nemačkoj otkrili su da je ovaj protein posebno prijemčiv za nusprodukt aktivnosti bakterija mlečne kiseline koji se naziva D-fenilna kiselina (D-PLA).
Nastavak teksta pročitajte na portalu Stil.kurir.rs.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna