Svaka četvrta trudnoća završi se pobačajem. Dok se gubitak bebe tokom trudnoće najčešće prećutkuje, mnoge poznate ličnosti su javno iskoračile i progovorile o bolu kroz koji prolaze.

Mnogi od njih želeli su da ohrabre druge, pruže im nadu, ali i podstaknu ih da slobodno govore u tome. Niste same! Mnoge žene prolaze ili su prošle kroz isto. Uvek postoji neko ko vas potpuno razume.

Izdvojili smo 8 izjava poznatim majki, ali i očeva, o gubitku koji su proživeli.

"Pobačaj me je naučio da moram prvo samoj sebi biti majka, kako bih bila u stanju da budem majka nekom drugom", rekla je Bijonse o svom iskustvu.

U novembru 2019. godine, glumac Džejms van der Nik podelio je vesti da je njegova žena Kimberli imala spontani pobačaj. "To te slomi potpuno. Otvori ti srce. Produbi zahvalnost. Učini te većim čovekom."

Kristina Peti je na Instagram profilu podelila vesti o svom pobačaju u 11. nedelji trudnoće. "Mnogo sam tužna, ali se ne stidim. Podsetila sam se koliko je žena snažna i neverovatna u stvaranju života, ali i u isceljenju. Svim majkama koje su prošle kroz ovo i koje će tek proći - vidim vas i volim!"

"Sećam se kako sam Endruu rekla da mi je žao što sam mu izgubila bebu. Osećala sam se krivom za to. Možda sam bila previše pod stresom. Možda nisam uzimala dovoljno vitamina. Postoji toliko stvari za koje preuzmemo krivicu, toliko negativnih misli i osećanja", rekla je bivša gimanstičarka Šon Džonson. 

Nismo svesni koliko su hrabra naša tela i srca sve dok ne dođemo do ovakvog trenutka koji nas uništi", rekla je glumica Gabriel Ruiz.

Voditeljka Dilan Drejer je za Today ispičala ličnu priču o pobačaju, neplodnosti, ali i tretmanima veštačke oplodnje. "Ako sam nešto shvatila tokom svoje kratke uloge majke, to je da imamo vrlo malo kontrole nad onim što se dešava. Jedino na šta se potpuno možemo osloniti su ljubav, vera i podrška."

"Želela sam da iskoračim i progovorim o tome jer se sa tim susreće veliki broj ljudi, a žene su istrenirane da o tome ćute. Ne treba da živimo sa tolikim strahom", rekla je Hilarija Boldvin, podelivši svoju priču na Instagramu.

"Ljudi su toliko zainteresovani da saznaju želiš li decu, kada planiraš i slično. Oni imaju tako dobru nameru, a ne shvataju koliko štete i bola mogu prouzrokovati jednim pitanjem", rekla je glumica Gabrijel Junion nakon nekoliko pobačaja i borbe sa neplodnošću.