Koliko puta ste se našle u situaciji da vam je, usled toliko obaveza, brige o bebi i mališanima i kućnim poslovima, veoma potrebna pauza? I to ne samo pauza ispred televizora ili računara, već jedan pravi kratki odmor napolju, izvan kuće, uz prijatelje, sa puno smeha i dobrog raspoloženja…

Iako beskrajno obožavamo decu, porodicu, svoj prekrasni dom, nekada je potrebno malo razbiti svakodnevicu i izaći iz rutine koja se neprestano vrti u krug. A ko nam u tome najviše može pomoći – naravno, DRUGARICE! 

One su pravi pokretač kada postane naporno, kada smo umorne i zatrpane obavezama. Izvuku nas napolje baš onda kada nam to najviše treba i odvedu gde najviše želimo da budemo - u toploj atmosferi omiljenog kafića, naročito u ovim zimskim danima. A iz te partije smeha, zabave, ćaskanja, podrške, saveta, i čega sve ne, definitivno ne možemo izostaviti ono što nas naročito usrećuje u tim momentima – šoljicu sveže mlevene domaće kafe. Dodatna energija i ispunjenost dolaze iz svakog srka omiljenog napitka u kom maksimalno uživamo. Jeste li primetile i taj momenat kada konobar spusti na sto naše šoljice, pa ta sveukupna radost postaje nekako veća, a osmeh na licima se širi prilikom udaha prvih mirisa tek skuvane kafe? Već sasvim dovoljno za mir i blagostanje. Dovoljno da ponovo napunimo baterije i srećne nastavimo sa svojim životom.

A da li ste znale da je druženje sa drugaricama naročito korisno? I to ne samo za vas, već i za vašu bebu. Da, dobro ste čule! Istraživanja su pokazala da to povoljno utiče na bebin mozak. Deca čije su mame imale veću podršku prijatelja imala su bolje rezultate na kognitivnim testovima.

Dakle, družite se! Bićete srećnije, lakše ćete se vratiti u svoj svakodnevni život, i znate šta – obožavaćete ga.

Spojte lepo i korisno - vi uživajte sa prijateljicama u sveže mlevenoj toploj kafi, a vaše bebe će ubirati plodove, njihovi mozgići će se bolje razvijati.

I eto recepta za srećne mame i zdrave bebe – jedna popodnevna sveže mlevena kafa sa drugaricama! 

Zapratite nas i na Instagramu!