Deca obožavaju da imitiraju, i to naročito roditelje. Vole da se igraju da kuvaju, peru automobil, u suštini sve što njihovi roditelji rade. 

U skorašnjem postu, jedna mama je pokazala kakva tragedija može da se dogodi kad dete ima želju da podražava roditelje. 

Thank you to the mother who shared the below post as an important reminder. We are so glad your little one is okay! ; "...

Posted by CPR Kids on Среда, 27. новембар 2019.

"Moja ćerka je primljena u bolnicu u ponedeljak, nakon što je doživela električni šok pokušavši da stavi punjač u moj telefon", napisala je. "Na još veću žalost, sve se odigralo pred mojim očima. Nisam uopšte primetila šta tačno pokušava dok nije postalo kasno." Devojčica je pokušala da deo punjača namenjen za telefon ubaci u utičnicu, i tako je struja udarila i osigurač iskočio. "Istog trena se pojavio plamen i gust taman dim, a nju je odgurnulo na drugi kraj dnevne sobe", objasnila je mama.

"Iako je moja kuća cela obezbeđena zbog nje, uz prekrivene utičnice, ogradice za bebu i slično, moja beba se povredila onim što nikada ne bih očekivala. Nema potrebe da ističem, ali sada tek moram obezbediti sve moguće utičnice, kako ne bi mogla da dospe do njih", rekla je.

Prema rečina stručnjaka sa Mejo klinke, ukoliko postoji nešto od navedenog nakon udara struje, istog trenutka pozovite hitnu pomoć:

- Opekotine

- Konfuznost

- Otežano disanje

- Aritmija

- Srčani zastoj

- Bolovi u mišićima i kontrakcije

- Epileptični napad

- Gubitak svesti

Za neke manje opekotine možete koristiti čist sterilan zavoj. Nikada ne dotičite osobu koja je u kontaktu sa strujom. Da biste osobu odvojili od dovoda struje, koristite nešto drveno ili plastično. 

Zapratite nas i na Instagramu!