Beogradska asocijacija za školski sport organizuje svečanu Akademiju dodele priznanja najuspešnijim osnovnim i srednjim školama gradskih opština grada Beograda, koje su učestvovale u Sistemu školskih sportskih takmičenja Grada Beograda u protekloj školskoj 2018-2019. godini, u petak 6. decembra 2019. godine sa početkom u 11:00 časova, u svečanoj sali Starog dvora, ul. Dragoslava Jovanovića br. 2, Skupštine grada Beograda.

Tim povodom, biće promovisani i nagrađeni ostvareni najbolji rezultati prve tri škole u kategoriji osnovnih i srednjih škola u školskom sportu. Očekuje se prisustvo oko 100 učesnika.

Prilikom izbora najuspešnih škola, vrednovani su rezultati učešća i postignutih plasmana učenika i učenica svih osnovnih i srednjih škola Grada Beograda kroz sistem bodovanja koji je utvrđen propozicijama školskih sportskih takmičenja Grada Beograda za školsku 2018/2019. godinu.


Foto: Promo

Učenici su se takmičili kroz 12 sportskih grana. Na prvenstvima Grada Beograda na gradskom nivou, učestvovalo je 529 ekipa, odigrano je više od 400 utakmica u kolektivnim sportovima sa više od 7.000 učenika osnovnih i srednjih škola koje su učestvovali na takmičenjima.

U okviru programa dodele priznanja biće prikazan i promotivni film o aktivnostima u okviru školskog sporta grada Beograda, a nakon dodele priznanja će za goste biti upriličen prigodan koktel.

Beogradska asocijacija za školski sport poziva sve da prisustvuju, izveste javnost i time pomognu u afirmaciji školskog sporta.