Tata Rajn Jangling odlučio je da javno upozori roditelje na opasnost koja vreba bebe u autosedištima nakon što je njegov sin preminuo.

Naime, ovaj tridesetdvogodišnjak i njegova supruga Rejčel sedam godina su pokušavali, a onda su u januaru 2018. konačno postali roditelji blizanaca.

"To su bile naše bebe čuda", izjavio je Jangling za Today Parent o svojoj deci, dečaku Andersu i ćerkici Linei. 

Posted by Ryne Jungling on Недеља, 16. септембар 2018.

Nažalost, sa samo godinu dana, Anders je tragično preminuo nakon što ga je vaspitačica u vrtiću pustila da odrema u autosedištu.

Incident se dogodio 12. januara nakon što je Rejčel ostavila decu u vrtiću. Anders je bio budan kad su ga roditelji pozdravili.

"Rejčel ga je pogledala i rekla: Ćao, prijatelju!, a on joj je uzvratio smeškom. Bio je budan, ali pospan, i ona je otišla", prisjetio se tata Ryne. 

Nedugo nakon toga dečak je preminuo spavajući u autosedištu. Istraga je utvrdila da je uzrok smrti pozicijska asfiksija, do koje dolazi kada položaj tela onemogućava pravilno disanje. 

U Andersovom slučaju, dečaku je glava pala na grudi dok je spavao, čime mu je prekinut dotok vazduha. 

Porodica Jangling sada sarađuje organizacijom Safe Kids Worldwide, kako bi roditelje širom sveta informisao o opasnosti spavanja u autosedištu izvan vozila. Naime, prema njihovim podacima, gotovo 12 hiljada smrti beba u periodu od 2004. do 2014. povezano je sa spavanjem u sedećem položaju. 

Skoro 220 beba umrlo je spavajući u autosedištima, a samo 0,2 posto smrti dogodilo se u vožnji. 

"Autosedišta su jako važna za sigurnu vožnju, ali deca ne bi trebalo u njima da spavaju kod kuće. Najsigurnije je spustiti ih na čistu, ravnu površinu", kaže dr Rejčel Mun.

Posted by Ryne Jungling on Петак, 08. јун 2018.

Porodica Jangling nedavno je dobila sina Elijasa. 

"Andersova smrt je sto posto preventabilna. Nikad ga ništa i niko neće zamijeniti, ali želimo da učinimo sve da se ovakav slučaj više nikad nikome ne dogodi", zaključio je Rajn.

Zapratite nas i na Instagramu!