Jedna Srpkinja ostala je zarobljena sa svojom bebom na železničkoj stanici u Haleu u Nemačkoj. Trebalo je da krene vozom za Berlin, međutim, stanica je ostala blokirana zbog terorističkog napada. Naime, dogodila se pucnjava ispred sinagoge, u kojoj su ubijene dve osobe . Napadač je priveden, a zatvoreni su delovi grada, među kojim se našla i naša tridesetpetogodišnja državljanka.

"Došla sam na železničku stanicu u Hale kako bih uhvatila brzi voz za Berlin, odakle imam let za Beograd. Došla sam ovde oko jedan sat, a minut pre polaska voza javili su da je železnička stanica zatvorena zbog pucnjave koja se dogodila u gradu" izjavila je ova mama, koja se igrom slučaja našla u gradiću, ne sluteći da će se sasvim običan dan i rutinsko putovanje protvoriti u dramu.

"Preko Tvitera smo videli šta se događa, da je u toku pucnjava ispred obližnje sinagoge i da su zbog toga zatvoreni sva važna mesta, među kojima i ova stanica. Nisu dali nikom ni da uđe, ni da izađe odavde. U ovom trenutku puštaju putnike da dolaze i odlaze, ali vozovi i dalje ne saobraćaju", dodala je.

I. S. je "zarobljena" na železničkoj stanici sa bebom u naručju, a pošto je bilo evidentno da neće stići u Berlin, niti na avion, kontaktirala je sa avio prevoznikom, ispričala šta se desilo kako bi odložila let, ali su joj rekli da karta neće važiti.

"Imala sam fiksiran datum povratka za Beograd, tako da su mi rekli da karta važi samo za ovaj let. U slučaju propuštanja, morala bih da kupim novu. Objasnila sam im da je u pitanju nepredviđena okolnost i da na to niko nije mogao da utiče. Po njihovim pravilima, ukoliko imate fiksiran datum i vreme na karti, morate isključivo tada da poletite", rekla je Beograđanka koja je u Nemačkoj bila u poseti prijateljima.

"Beba je dobro, spava sve vreme, nije ni svesna šta se događa", zaključila je uz osmeh.

Zapratite nas i na Instagramu!