Nedavno je Tamara Grujić (42), zajedno sa svojim timom, proslavila stotu emisiju serijala "S Tamarom u akciji". Od februara 2016. do danas promenili su živote 99 porodica i renovirali 8.300 kvadrata životnog prostora.

Ova popularna voditeljka pre dva i po meseca je postala i mama devojčice Lenke, a za magazin Story je otkrila da li je istina da se tako dobro pripremila za roditeljstvo da unapred zna kako će izgledati njena sledeća nedelja.

"Svaka mama prvog deteta pomalo se izbezumi od svih dobronamernih saveta, koji su ponekad i oprečni, što je normalno, jer su bebe različite. Zato je mnogo bolje da puno poverenje pokloni jednoj osobi, u čiju stručnost ne sumnja, a bitno je i da to bude neko ko, prirodno, nije sklon komplikovanju. Sve to sam našla u divnoj, čuvenoj babici Marici, koja je u penziji. Naš prijatelj Rambo Amadeus rekao mi je nešto sjajno: "Slušaj, najmajmunskija stvar na svetu je imati mladunče. Kad god ne budeš znala šta treba da radiš, zamisli sebe na mestu majmuna i uradi ono što bi on uradio". Zamisli koliko je to genijalno, a sve sam proučila, jer sam štreber po prirodi. Sada sam već opuštenija jer je prošlo vreme upoznavanja i stvaranja zajedničkog ritma."

Na pitanje da li će Lenka već na proleće bti deo ekipe "S Tamarom u akciji", ponosna mama je odgovorila:

"Da, samo što ćemo obogatiti vozni park. Iznajmićemo pravi filmski "trejler", koji ima kuhinjicu, malo kupatilo, krevet, grejanje na plin, tako da će njoj biti isto kao kod kuće. Uz to, sledeće sezone radimo u Vojvodini, a ne u planinama, gde bi zaista bilo komplikovano. Samo bože zdravlja, pa ćemo u akciju."

Majčinstvo menja život iz korena, a svaka žena drugačije reaguje na novonastale okolnosti. 

"Toliko je normalno biti neispavan kad imaš bebu da me je sramota da se zbog toga žalim. Citiraću jednog mog prijtelja, koji je u trenutku kad je postao tata rekao: "Sada sam dobio pravu slabu tačku". Prvo si u šoku i ne možeš da razumeš šta osećaš, a sada emocije bujaju. Kad shvatiš do koje mere su bespomoćni kada se rode, jasno ti je koliko je ogromna odgovornost koju roditelji moraju da ponesu. Mnogo toga bih htela – da moje dete jednog dana ne "bulji" u mobilni telefon, da bude u prirodi, da sluša lepu muziku, ali tek ćemo videti kako će biti. Sigurno je samo da ću se ja truditi da bude tako", prokomentarisala je Tamara i otkrila na koji način je uspela da  skine postporođajne kilograme: 

"To je stvar genetike. Moja mama je mršavija od mene. U trudnoći sam se ugojila samo osam kilograma. Kad sam se vratila iz porodilišta, tih kilograma nije bilo. Moguće je da zasluge za to ima činjenica da sam radila bukvalno do samog porođaja."