Alanis Moriset otvoreno je ispričala svoju priču o postporođajnoj depresiji, koju je po treći put doživela kada je rodila sina Vintera. Poznata pevačica ima još dvoje dece - osmogodišnjeg dečaka Evera i trogodišnju ćerku Oniks.

Četrdesetpetogodišnja mama podelila je priču pod nazivom "Volim te, tu sam za tebe", u kojoj je podelila sve svoje strahove koje je doživela, kao posledicu postporođajne depresije. Ovo stanje ona je opisala kao "majmuna koji se prišunja sa mačetom".

U postu je ispričala o osećanjima koja je imala, i bila svesna, kako same depresije, tako i svoje nemogućnosti da je prekine.

"Nisam bila sigurna da li ću i ovog puta upasti u postporođajnu depresiju, ili, kako ja volim da je zovem - postporođajnu aktivnost. Postoji mnogo izdanaka ovog iskustva i sve ću ih uništiti vremenom."

Detaljišući kako se osećala, dodala je: "Hormoni. Nesanica. Maglovitost. Fizički bol. Izolacija. Anksioznost. Kortizol. Oporavak od porođaja. Povezivanje novog anđelčića sa ostalom decom. Brak. Preosetljivost. Ovo telo."

Alanis je istakla kako je svesna da će doći do momenta kada će sve te stvari postati i bolje i lakše. Već iskusna mama je naglasila da je prolazila kroz sve ovo. "Bila sam već ovde. Znam da postoji i druga strana, na kojoj je toliko sjajno, da moj trenutni mozak to ne može ni zamisliti."

"Kao mama, kao umetnik, kao supruga, kao prijatelj, kao saradnik, kao vođa, kao aktivista. Videla sam kako se stvari kreću na bolje nakon prethodna dva puta. Oči su mi uperene na tu nagradu koja me čeka, čak i ako moram sad da prolazim kroz sve ovo."

"Neću se sećati kako sam pisala sve ovo, i shvatila sam da je to sasvim u redu."

Iskrena pevačica primila je stotine komentara podrške i razumevanja. "Uz tebe sam, pružam ti nadu i ljubav", bio je jedan od komentara.

"Već sam pet meseci u postporođajnoj depresiji i zahvalna sam ti što govoriš naglas ono što moje srce toliko dugo oseća", oduševljena je bila još jedna mama.

Neki su rekli da je njen post vrlo dubok i neizmerno realan. Svi su joj se zahvaljivali. "Toliko ljudi će videti sebe kroz ovo. Nemoguće je uporediti bilo koja iskustva na svetu, ali ovo je zaista prozor u ono što proživljava ogroman broj nas. Nikada nećeš biti sama u ovome", bio je jedan od komentara.