Šta se zbiva kada cela porodica putujući ka neistraženim prostranstvima van Zemlje dospe do najudaljenijih planeta, kada desetogodišnji dečak Vili pokušava da svojom snalažljivošću savlada sve prepreke koje mu nameće daleki i drugačiji svet?

Rasplet zanimljive priče otkriće nam uzbudljiva animirana avantura VILIJEVA PLANETA, čije je premijerno prikazivanje zakazano za subotu 7. septembra u 16h u Kombank Dvorani, kada će se sa najmlađom publikom družiti učesnici sinhronizacije. Već naredne nedelje, od 12. septembra, ova maštovita animacija naći će se u bioksopima širom Srbije. Pre projekcije, od 13 h, održaće se radionice za decu u holu Kombank dvorane. 

Tročlanoj animiranoj porodici, čije avantura počinje negde daleko van Zemlje glasove pozajmljuju mladi domaći glumci, među kojima su Amar Mešić, Nina Janković, Rade Ćosić, a u ulozi Vilijevog drugara robota Baka našao se popularni glumac Vladimir Kovačević.


Nina Janković. Foto: Promo 

Kada rezervna kapsula kosmičkog broda sleti na divlju i neistraženu planetu na kojoj će Vili morati, uz pomoć robota Baka, da preživi do dolaska spasilačke misije: „Mislim da ce klince privuci, avantura i prijateljstvo dečaka i robota u izmisljenoj planeti. Mama, kao i svaka mama, brine za svoje dete koje je upalo u nevolju igrom slučaja“, rekla je Nina Janković, kojoj je pripala uloga majke, i dodala: „Meni je mnogo lakse kad vezbam glasove kod kuce pred mojim sinom, ali kad stvarno nesto sinhronizujem u studiu iskreno nije bas tako jednostavno kao sto se cini na prvi pogled. To je dobar trening za glumca i ja bih volela da imam vremena da se tome vise posvetim.“


Foto: Promo

Film je nastao u francuskoj produkciji, od strane oprobanog autorskog tima koji čine reditelj Erik Tosti (Éric Tosti) i scenaristi Žan Fransoa Tosti (Jean-François Tosti) i David Alo (David Alaux). Njihovo interesovanje za animaciju javilo se još dok su bili studenti inspirisani radom majstora specijalnih efekata, amerikanca Reja Harihausena (Ray Harryhausen). 

Yumama vas vodi u bioskop!

Tri čitateljke koje prve na Yumaminu Fejsbuk stranicu ili na mail redakcija@yumama.com pošalju tačan odgovor na pitanje: Kako se zove Vilijev drugar robot? dobiće po dve karte za projekciju filma "Vilijeva planeta", za subotu (7. septembar) u 16 h u Kombank Dvorani.

Napomena: Pored tačnog odgovora pošaljite i Vaše ime i prezime i kontakt telefon.