Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neočekivani porođaj u Lajkovcu: Malena Mila stigla na svet na parkingu Doma zdravlja

"Rodila se prava Lajkovčanka", bile su reči mame Slađane.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Slađana Đurić iz Lajkovca nije ni stigla do vrata Doma zdravlja kada je počela da se porađa, pa je mala Mila rođena u automobilu na ulici. Sestre i lekari odmah su pohitali i pomogli ženi da se porodi, a u valjevsko porodilište prevezena je tek kada je sve bilo gotovo.

- Rodila se prava Lajkovčanka! - kaže sa osmehom majka Slađana, kojoj je ovo treći porođaj.

Slađana je bila blizu termina za porođaj, ali je beba ipak malo poranila. Inače je sutradan trebalo da ide kod svog ginekologa koji joj je vodio trudnoću, na poslednju kontrolu pred porođaj, kada bi i uzela uput za porodilište.

Kada je u ranim jutarnjim satima dobila prve bolove, bila je potpuno uverena da ima sasvim dovoljno vremena za odlazak u porodilište.

Povezane vesti

Kada su krenuli bolovi, ona se brzo se sa mužem uputila do lajkovačkog Doma zdravlja u kome prva smena još nije bila ni počela. Već dok je Slađanin muž zvonio na ulaznim vratima Doma zdravlja, kako bi uzeo uput za Valjevo, Slađana je shvatila da porođaj počinje.

Porođaj je otpočeo i ubrzo su se na parkingu Doma zdravlja pojavile dve medicinske sestre, dežurni lekar i vozač saniteta.

Zbog specifičnih okolnosti, sestre su pupčanu vrpcu samo klemirale, a majka i beba su sanitetom, u pratnji medicinske sestre, urgentno transportovane za Valjevo.

- Devojčica je na rođenju imala nešto preko tri kilograma, dobilla je ocenu 9 i sve je kako treba - kaže majka, koja je sa bebom već izašla iz valjevskog porodilišta.

Povezane vesti

Zapratite nas i na Instagramu!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica