Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neverovatan porođaj: Mama rodila blizance u razmaku od 11 nedelja

Mama Lilia iz Uralska je jednu bebu rodila pre vremena, dok je druga beba rođena nakon više od dva meseca.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Liliia Konovalova iz Uralska, imala je prevremeni porođaj i donela na svet ćerku 24. maja, njen blizanac, rodio tek 9. avgusta.

Kazahstansko ministarstvo zdravlja postavilo je kvotu takvih porođaja na 50 miliona prema jedan. 

Kada je 29-godišnjakinja rodila ćerku Liju u 25. nedelji trudnoće, beba je težila oko 800 grama i bila je smeštena na odeljenju intenzivne nege mesec dana. Brat Maksim je stigao tek dva i po meseca kasnije, i bio težak nepuna tri kilograma. 

Izuzetno neobičan dvostruki porođaj bio je moguć samo zbog toga što Liliia ima dvostruku maternicu, i svaki od blizanaca se razvio u svojoj materici.

Sada se radosna majka sprema da sa decom izađe iz bolnice, pošto su oboje zdravi, a devojčica je dostigla očekivanu težinu. Pohvalila je medicinsko osoblje i svoj porođaj opisala kao čudo.

"Bila sam šokirana kada sam saznala da imam dvostruku trudnoću, a onda jako zabrinuta kada se desio prevremeni prvi porođaj", rekla je Lilia.

Povezane vesti

Iako su takvi porođaji izuzetno retki, a još su ređi sa velikom vremenskom razlikom, pošto su posle rođenja devojčice otkrili o kakvom je slučaju reč, lekari su pratili stanje žene, strpljivo čekali, i bili u pripravnosti za drugo.

"Sve vreme, majka je bila u našem centru, brinula se o devojčici i čekala drugo rođenje", rekao je Eset Jeralin, zamenik direktora regionalnog perinatalnog centra.

Iako su ovakvi porođaji izuzetno retki, ranije ove godine, žena u Nemačkoj rodila je drugog blizanaca 97 dana posle prvog.

Povezane vesti

Zapratite nas i na Instagranu!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica