Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar za rad o slučaju bahatosti prema deci u Zvečanskoj: 'Medicinska sestra ima osam dana da se izjasni'

Nakon što je snimak potresao čitavu Srbiju, nadležni organi su reagovali, a ministar za rad je govorio o samom slučaju i sankcionisanju ovakvog ponašanja na najprimereniji način.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Medicinska sestra iz Centra za zaštitu dece i odojčadi u Zvečanskoj dobila je upozorenje pred otkaz, nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak u kome se ona bahato ophodi prema detetu, a ministar za rad Zoran Đorđević kaže da je Komisija za sprovođenje disciplinskog postupka završila posao i da medicinska sestra ima osam dana da se izjasni po tom pitanju.

- Posle toga će direktor doneti odluku i verujem da će ovakvo ponašanje biti sankcionisano na najprimereniji način, kako bi poslali jasnu poruku da se to ne sme da događa - rekao je Đorđević za TV Pink.

Dodaje da je podignuta prijava i protiv osobe koja je sve to snimala, jer je snimanje dece zabranjeno.

Napominje da se na drugačiji način ceo slučaj mogao prijaviti nadležnim i da bi ta osoba na isti način bila sankcionisana.

Kaže da je medicinska sestra prethodno volontirala u Zvečanskoj, radila tri meseca na ugovor i da joj je on produžen na još tri meseca 5. jula.

- Sve je govorilo da je reč o osobi koja je posvećena svom poslu i konkurisala bi sigurno kada bi se otvorilo radno mesto. Nije bilo indicija da se tako nešto dešavalo. Čak je imala preporuke sa fakulteta sa kog je došla, a zaposlena je preko Nacionalne službe za zapošljavanje - rekao je ministar.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica