Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Suviše dece i tinejdžera počinje da puši': Njujork podiže starosnu granicu za pušenje na 21 godinu

Njujork će podići starosnu granicu za kupovinu duvana i proizvoda od duvana sa 18 na 21 godinu prema propisima koji su potpisom guvernera te američke države postali Zakon.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Promena koja stupa na snagu za 120 dana odnosiće se na prodaju tradicionalnih duvanskih proizvoda kao i elektronskih cigareta i vaporizatora.

Guverner države Njujork Endru Kuomo, demokrata, rekao je da suviše dece i tinejdžera počinje da puši uprkos decenijama napora da se taj običaj iskoreni, i to delimično zbog reklama uperenih mladima.

Povezane vesti

"Podizanjem starosne granice za pušenje sa 18 na 21 godinu možemo da zaustavimo da cigarete i elektronske cigarete dođu do mladih ljudi pre svega i da sprečimo da cela generacija Nujorčana stekne skupe i potencijalno smrtonosne zavisnosti", rekao je Kuomo u saopštenju u kome je objavio da je potpisao taj zakon.

Prema Američkom društvu za rak, 95 odsto svih pušača počinje da puši pre 21 godine. Podizanje starosne granice za kupovinu duvana, što je predlog koji je to društvo nazvalo "Duvan 21" bio je jedan od glavnih prioriteta te grupe u Njujorku.

Povezane vesti

Šesnaest američkih država podiglo je starosnu granicu za duvan na 21, mada će neke promene stupiti na snagu kasnije ove, ili narednih godina.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica