Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavica Đukić Dejanović: 'Mame se osnovano ljute'

'Država nikada nije izdvajala više za finansijsku podršku majkama i porodici, ali neka je i jedna žena oštećena, to mora da se izmeni', kaže ministarka Slavica Đukić Dejanović.

  Izvor: Foto: Sonja Spasić

Komentarišući pokret "mame su ljute" koji je nastao zbog načina obračuna porodiljske naknade, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku ocenjuje da je ta ljutnja osnovana.

"Mame su osnovano ljute, jer smo ustanovili da primenom Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, 99 odsto mama je dobilo više, a onaj jedan procenat koji je dobio manje mora da se ljuti i mora da podseti one koji su doneli zakon da to isprave."

Povezane vesti

Tačno je da država nikada nije izdvajala više za finansijsku podršku majkama i porodici, ali neka je i jedna žena oštećena, država mora to da prizna i da izmeni, precizira Đukić Dejanović u intervjuju za list Danas.

Veruje da bi do jeseni moglo da se reši to pitanje.

"Premijerka je veoma ozbiljno shvatila da se mame ljute i kao predsednica Saveta za populacionu politiku sa resornim ministrima, nas nekoliko, pozvala je mame i napravili smo aktivnosti kojima ćemo proceniti finansijske potencijale i menjati zakon", kaže ona.

Povezane vesti

Verujem da će se do jeseni pronaći modus za rešavanje tog pitanja. Suština je da kada imate konflikt, kao u samom sebi, u porodici, on može da bude generator dobiti. Agenda 2030 upravo to kaže. Mapiraj ga, analiziraj, napravi korak napred, a ne nazad, zaključuje Đukić Dejanović.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica