Zbog velike štetnosti za srce, kardiolog je ukazao na hranu koju nije dobro koristiti.
Da bi srce bilo zdravo, veoma je važno paziti na ishranu i voditi računa o stilu života i navikama.
Pre svega, važno je da izbacite sve ono što može štetno da deluje na najvažniji mišić u telu, a jedan kardiolog otkrio je kojih 9 stvari je zabranio svojim bližnjima!
Pomfrit
Na 100 g prženog krompira dolazi 8 grama trans masti, koje nisu supstanca prirodnog porekla, već proizvod višestrukog zagrevanja biljnih ulja. Trans masti povećavaju holesterol u krvi višestruko, i tako povećavaju rizik od bolesti kardiovaskularnog sistema.
Crveno i prerađeno meso
"Šnicle, mleveno meso i slanina veoma štetno utiču na srce. Bakterije iz sistema za varenje apsorbuju aminokiseline iz crvenog mesa, što pokreće čitav lanac reakcija koji na kraju povećava nivo holesterola i rizik od srčanih bolesti", kaže kardiolog.
Pržena hrana
Termička obrada na visokoj temperaturi stvara velike količine trans masti, koje su jedan od glavnih krivaca za probleme sa srcem. U Kini, gde se meso obično peče ili kuva, srčana oboljenja su manje učestala.
Nastavak teksta pročitajte na portalu Stil.kurir.rs.