Nakon velikog uspeha prvog romana "Moj brat je superheroj", evo nove avanture. Superheroji u novoj borbi protiv nastavnice fizičkog! Zak ima supermoći. Lara ima jednu jedinu malecnu supermoć. A Luk nema baš nijednu. Nije dobio supermoći, iako ih jedini on žarko želi. Luk ZNA da će vanzemaljci prerušeni u nastavnicu fizičkog napasti Zemlju. Problem je što ga niko ne sluša. Niti mu veruju. Ne preostaje mu ništa drugo nego da sklopi tajni dogovor sa dojučerašnjim zlikovcem, vlasnikom striparnice. Da, svi se sećaju da je on bio ključni igrač u prvom pokušaju uništavanja planete. Ali drugog izlaza nema... 

Priča o borbi dobra i zla se nastavlja. Sa ne baš uvek jasnom slikom ko je u priči dobar, a ko ne, jer se okolnosti menjaju. 

Luk je, baš kao i u prvom delu, zaljubljenik u stripove i superheroje, Zak je pravi superheroj. On i Lara spasavaju svet od raznih zlikovaca. 

U drugom nastavku priče o superherojima iz komšiluka uživaćemo jednako kao i u prvom. 

Čitajući nastavak o superherojima, tinejdžeri će: se smejati se do suza i uživati u knjizi; učestvovati u avanturi i magiji okršaja dve civilizacije, od kojih je jedna vanzemaljska i; informisati se o strip kulturi, koja je polazište stvaranja čitalačkih navika.

O piscu: Dejvid Solomons je rođen na ukletoj planeti Krip… čekaj, to je neko drugi. Dejvid je rođen i odrastao u predgrađu Glazgova, provodeći vreme u igri sa figuricama iz Zvezdanih ratova. Kada su ga u uzrastu od četiri i po obavestili da treba da nosi naočare, protivio se – ni Džejms Bond ih ne nosi i otišao ljut. Ljutio se nekoliko godina. Danas nosi naočare, živi u Dorsetu sa suprugom Natašom Solomons, spisateljicom, i njihovo dvoje dece, Lukom i Larom i piše knjige za decu. Njegov prvi roman za decu, "Moj brat je superheroj", osvojio je 2016. godine Voterston nagradu i British Book Industry nagradu za dečju knjigu godine i nagradu "Najbolja knjiga za smejanje naglas".

Šta kažu kritičari:

"Ovo je smešna i nestvarna avantura, nastavak "Moj brat je superheroj", ali ne morate je pročitati, da biste bili upućeni. Takođe je odličan izbor knjige za deljenje s roditeljima, jer ima dosta šala za njih". Book trust

"Ekstremno smešna knjiga, puna satiričnih aluzija, komičnih dijaloga, iznenađujućih preokreta, dosetki. Podsetnik da svi spolja volimo da ličimo na superheroje, a iznutra svi smo zabrinuti oko istih stvari. I da, dobrice i zlice nisu uvek crno-bele". Book Lover Jo

"Divlje smešna". Sunday Times  

Yumama i ProPolisBooks poklanjaju!

Prva čitateljka koja na Yumaminu Fejsbuk stranicu ili na mail redakcija@yumama.com pošalju tačan odgovor na pitanje: Kako se zovu glavni junaci knjige "Moja nastavnica je vanzemaljac"?, dobiće primerak knjige.

Napomena: Pored odgovora, pošaljite nam i Vaše ime i prezime i kontakt telefon.