Konzumiranje kafe i uživanje u omiljenom napitku u Srbiji je odavno postalo ritual.

Za razliku drugih krajeva gde se služi u malim šoljicama i ispija u jednom gutljaju, naša kafa je mnogo više od jutarnje ili popodnevne navike.

Miris i ukus koji se krije u omiljenim šoljicama u kuhinjama i policama kancelarija prati nas u svakom novom uspehu, novim upoznavanjima, velikim prijateljstvima i zajedničkim trenucima radosti.

Istovremeno, svako od nas je, odrastajući, učio kako da skuva najbolju kafu.

Počeli smo slušajući rečenice poput "uf, kako sam danas popio dobru kafu" ili onih malo drugačijih – "baš su mi nešto skuvali tanku, kao da je nisam ni popio".

Vremenom smo razvili svoj ukus, te sa vrata govorimo "stavi mi jednu bez šećera", preko telefona "skuvaj mi sad i ostavi da se ohladi, taman dok dođem" ili "nemoj da je pustiš da provri do kraja"!

Pripremamo sveže mlevenu kafu ugrađujući u nju i deo sebe i svoje veštine, bez obzira na to kojim poslom se bavimo. Bitno je da mešavina bude kvalitetna, ali je važno i kakvi smo majstori!

Postoje male tajne za koje možda nismo znali, a koje nam uživanje u omiljenom napitku čine još i lepšim.

Nastavak teksta pročitajte na portalu Stil.kurir.rs.