Verovatno već znate da prilikom brijanja nije dobro koristiti tup brijač, da je duže dlačice prvo potrebno skratiti makazama i da je prilikom depilacije bolje koristiti penu za brijanje nego gel za tuširanje.

Ipak, postoji još par stvari na koje bi bilo dobro obratiti pažnju i učiniti celokupno iskustvo što efikasnijim i bezbolnijim. Evo 5 grešaka koje možda nesvesno pravite prilikom brijanja, a zbog kojih je koža nadražena i upaljena.

1. Počinjete s depilacijom čim uđete pod tuš

Čim uskočite pod tuš, dohvatite se brijača i pene za brijanje? Možda bi ipak trebalo da promenite redosled i ostavite to za kraj. Zašto? Zato što je tek nakon tuširanja koža hidrirana, a folikuli dlaka mekši, što smanjuje rizik od neugodnih ranica i iritacija nastalih prilikom brijanja i urastanja dlaka.

2. Izbegavate piling

Piling je izvrsno rešenje za urasle dlačice, bez obzira koju metodu depiliranja koristite i koji deo tela depilirate. On skida sloj mrtvih ćelija na koži i ostavlja je sjajnom i mekšom. Pilingom se možete rešiti starih uraslih dlačica, ali i sprečiti nastanak novih. Zato, pre brijanja, ali i bilo kojeg drugog načina depilacije uradite piling.

Nastavak teksta pročitajte na portalu Stil.kurir.rs.