Dvadesetogodišnja Stejsi Porter je mislila da su u pitanju bolovi u stomaku u pitanju, sve dok nije osetila da se u tom trenu porađa, i da je bebina glava počela da izlazi.

Dozivala je svog partnera Dejvida Džonsona da ga probudi, međutim odgovor nije dobila. 

Žena je ostala potpuno sama u kupatilu i porodila se, a Dejvid je probuđen neverovatnim vestima o tome da je dobio ćerku. 

UK: Grangemouth woman delivers her own 'surprise' baby Monday May 21, 2019 A woman who didn't know she was pregnant...

Posted by Smart Eagles on Понедељак, 27. мај 2019.

Roditelji su izjavili kako nisu ni slutili da je Stejsi trudna. Čak i noć pre porođaja, mislila je da joj jednostavno nije dobro, te je izašla ranije sa posla. Bila je budna cele noći, ali nije želela da ide lekaru. Dejvid je na kraju zaspao na kauču od prevelikog umora. 

"Nisam imala ni ideju o trudnoći. Nikakav tipičan simptom nisam imala", izjavila je mama.

Redovno je imala mentruaciju, a uz to je pila i kontraceptivne pilule. 

Pre zore, 10. maja, osetila je nepodnošljive bolove, da je morala da sedne na pod kupatila. Pokušavala je da pozove Dejvida, koji je spavao u prizemlju, te nije čuo ni njen glas, niti pozive na telefon.

"Kada sam shvatila da glava izlazi i da se porađam, prestala sam sa pozivima."

Kada je beba Sofija stigla, mama ju je prvo slikala, jer je od dozivanja Dejvida odustala. Ubrzo nakon toga Dejvid se probudio, te su pozvali hitnu pomoć.

"Stajao sam tamo, posmatrao Stejsi i Sofiju i samo rekao: 'Stejsi, pa to je beba'", izjavio je.

Lekari su bili šokirani ovom situavijom. I članovi porodice su priznali kako im se život preko noći okrenuo naopačke. Ipak, roditelji su izjavili da je ovo "najbolja stvar koja im se desila u životu, ogromna količina ljubavi za koju nisu verovali da je moguća".