Cimet je začin koji osvaja aromatičnim mirisom i koristi se u pravljenju raznih poslastica. Njegova moć se ugleda u tome što čini velike dobrobiti za organizam.

Začin se pravi od kore drveta cimeta i pun je antioksidanasa, te povoljno utiče na nivo šećera u krvi, poboljšava rad mozga i sprečava brojne upale.

Istraživanje sprovedeno u Medicinskom centru Univerziteta Raš u Čikagu 2015. godine pokazalo je povećanu proizvodnju proteina koji pomažu u organizaciji i pohranjivanju informacija.

U studiji je naglašeno da je dovoljno dnevno staviti prstohvat mlevenog cimeta u kafu ili na ovsene pahuljice kako bi se poboljšalo pamćenje.

U istraživanju sprovedenom 2010. godine u Centru za Primenjene zdravstvene nauke je dokazano da voda s cimetom sadrži dovoljno antioksidanasa da smanji šanse za dobijanje prekomerne težine za čak 23 posto.

Cejlonski cimet je dosta efikasniji od klasičnog koji obično stavljamo u kolače.

Nastavak teksta pročitajte na portalu Stil.kurir.rs.