Glumica Marija Karan, koja se nedavno vratila na scenu u Srbiji ulogom u seriji "Pet", otvorila je dušu o vaspitavanju deteta, a njene reči će, sasvim sigurno, iznenaditi mnoge. 

- Mnogo mi se dopadao odnos koji je moja najbolja drugarica imala sa svojim sinom, a ona je stalno spominjala RIE - započela je za "Stori" Marija Karan, čiji sin Marko Leo ima tri godine.

Објава коју дели Maria Karan (@marakaran) дана 21. Апр 2019. у 2:13 PDT

- Njen dečak je s nepune dve godine sve dobro razumevao i sarađivao s odraslima. Svuda je išao sa nama i bio predivno dete, tako da mi je bio inspiracija. Pročitala sam knjigu o RIE metodi i sve što je pisalo za mene je imalo smisla - dodala je zvezda serije "Ljubav, navika, panika", koja je od 2014. godine udata za holivudskog producenta Džoela Lubina i živi u Americi, pa nastavila:

- Kad je Marko napunio tri meseca, krenuli smo na časove sa ostalim bebama i mamama. Najlepše je kad vidite da ono što pričate i radite ima rezultate kod vašeg deteta. Moj sin je srećan dečak, a i ja s njim.

RIE metod osmislila je Magda Gerber, stručnjak za razvoj beba, koja tvrdi da i sa novorođenčetom već od prvih dana treba razgovarati kao sa odraslom osobom, te da svakom detetu treba dozvoliti da samo rešava svoje probleme. Više o ovoj metodi vaspitanja možete da pročitate u tekstu: