Da li ste znali da možete usporiti pojavu sede kose i povratiti svoju prirodnu boju? 

Naučnici tvrde da je uzrok sede kose usporavanje matičnih ćelija, odnosno dolazi do zastoja u proizvodnji melanina koji se nalazi u folikulama. U zavisnosti od vaše genetske predispozicije, naše ćelije vremenom počinju da proizvode sve manje i manje pigmenta, što na kraju rezultira sedom kosom.

Tradicionalna kineska medicina, opet, tvrdi da se koreni kriju u zdravlju krvi i bubrega. Zbog toga se preporučuje izbegavanje mlečnih proizvoda, mesa i soli.

Ako ste osedeli pre vremena to može da ukazuje na disfunkciju štitne žlezde, nedostatak vitamina B5, B6 i B12, ili na anemiju. Nedostatak pomenutih vitamina može da ukaže na veliki broj bakterija u crevima.

Nedostatak vitamina A, cinka i bakra može prouzrokovati pad imuniteta, slabljenja krvi, a u nekim slučajevima i moždani udar.

Zbog toga se preporučuje da redovno konzumirate sok od pšenične trave koji nam daje niz prednosti:

Čisti krv

Regeneriše kožu i vraća joj sjaj

Kosi vraća prirodnu boju i sprečava da osedite

Sok od pšenične trave - RECEPT

Potrebno je: 30 ml soka od pšenične trave, čaša iseckanog voća po izboru (kivi, jabuka, trešnje), čaša soka od limuna, kašičica meda, malo vode.

Primena: Sve sastojke stavite u blender pa pijte ovaj sok (smuti) dva puta dnevno.

Isti efekat ima i smesa protiv sede kose koja se uzima tokom 40 dana (3 puta na dan, pola sata pre obroka)

Potrebno je: 1kg domaćeg meda, 200g semena lana, 3 čena belog luka, 4 velika limuna.

Priprema: Limun očistite od kore i stavite u blender, seme lana sameljite pa dodajte limunu, beli luk očistite i stavite u blender i sve sameljite u glatku smesu. Ovoj smesi dodajte med pa dobro sve sjedinite. Smesu prebacite u teglu i uzimajte 3 puta dnevno po 1 kašičicu tokom 40 dana.

Osim što ćete kosi vratiti prirodnu boju, poboljšaćete i imunitet. Da bi sok i smesa delovali kako treba, nemojte da konzumirate alkohol ili cigarete.