Pre dva dana, 6. maja, vojvotkinja i vojvotkinja od Saseksa, Megan i Hari, dobili su svoje prvo dete, zdravog dečaka. 

Neće biti princSin Harija i Megan sedmi u redu za kraljevski tron, ali neće nositi tituli "princ" jer je ona "ograničena" još 1917. godine. Ukoliko dete bude koristilo titulu, biće to najverovatnije grof od Dambartona, koju je princ Hari dobio od kraljice na venčanju. Hari i Megan, takođe mogu da odbiju bilo koju vrstu titula, pa bi njihov sin bio obični građanin. Osim što je prva kraljevska beba čiji roditelji nisu iste rase, dečačić će biti prvi član kraljevske porodice koji ima pravo na dvostruko državljanstvo - britansko i američko.

Mada se mesecima pisalo da će vojvotkinja od Saseksa da se porodil kod kuće, britanski mediji preneli su u utorak vest da je Megan sina, ipak, rodila u bolnici "Portland" u Londonu. U bolnicu ju je u nedelju tajno odveo suprug princ Hari, kao i njegov tim za obezbeđenje Skotland jarda, a da neki stariji članovi kraljevske porodice nisu imali pojma o tome. Beba je rođena u ponedeljak, u 5.26, a samo nekoliko sati kasnije, pod zaštitom Skotland jarda, Megan, Hari i beba su se vratili na imanje Frogmor.

Megan nije želela da se, kao njena jetrva Kejt Midlton, samo nekoliko sati nakon porođaja pojavi u javnosti i pokaže bebu, nego su ona i Hari odlučili da se sa novim članom kraljevske porodice fotografišu tek kada budu spremni.

Da će se to pojavljivanje dogoditi u sredu, 8. maja, nagovestio je princ Hari u svom prvom obraćanju nakon rođenja bebe, a juče je ta informacija i potvrđena, tako da je danas čitava Britanija bila na nogama, u iščekivanju upoznavanja Harijevim prvim detetom.

Hari i Megan, sa bebom u naručju, pojavili su se u holu Sv Đorđa u Vindzor dvorcu. Megan je bila izrazito emotivna, rekla je da se dobro oseća, da sve deluje magično, i da sada pored sebe ima "dva najbolja dečaka". Takođe je rekla i da njihova dva dana stara beba ima najslađi  temperamet i da je veoma mirna, na šta je princ Hari duhovito dodao "Ne znam na koga je to nasledio". 

Vojvotkinja je za prvo pojavljivanje u javnosti nakon porođaja izabrala belu mantil haljinu, sečenu ispod grudi.

Iako su ga britanci od milošte prozvali beba Saseks (što se dopalo i njegovim roditeljima, pa su ga tako i sami potpisali u jednom od javnih pismenih obraćanja), nije poznato da li su se novopečeni roditelji odlučili za ime koje će nositi njihov naslednik.