Rajuske Sekija je stigao na svet hitnim carskim rezom nakon svega 24 nedelje trudnoće, jer je mama Tošiko imala hipertenziju. 

Sa svega 258 grama, bio je lakši od prethodne rekordne bebe od 268 grama, koja je takođe rođena u Japanu.

Kada se ovaj mališa rodio u oktoru prošle godine, bio je dug 22 cm, te ga je medicinsko osoblje zadržalo na neonatalnoj intenzivnoj nezi. Hranili su ga putem sonde, a nekada su koristili i pamučne štapiće za hranjenje majčinim mlekom putem usta.

Nakon skoro sedam meseci, dečak je porastao nekih 13 puta, i ima 3 kilograma, a uskoro će napustiti i Dečju bolnicu Nagano u kojoj boravi.

‘WORLD’S SMALLEST BABY BOY’ SET TO GO HOME IN JAPAN The world’s smallest baby boy, who was born in October in Japan...

Posted by Total Politics Magazine on Петак, 19. април 2019.

"Bio je toliko malen kada se rodio, izgledalo je da će se prelomiti ako se samo dodirne. Mnogo sam bila zabrinuta", rekla je njegova mama. "Sad pije mleko. Možemo i da ga okupamo. Presrećna sam što vidim kako raste."

Najmanja preživela devojčica rođena je u Nemačkoj 2015. godine sa svega 252 grama.

Inače, prosek preživelih mališana sa veoma malom masom je mnogo manji kod dečaka nego kod devojčica.

Zapratite nas i na Instagramu!

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Drugi ljudi imaju stvari, mi imamo decu U ranijem periodu, mame sa brojnim potomstvom su najčešće bile iz redova siromašnijih žena, manjeg obrazovanja. Rađanje više dece je tradicionalno bilo povezano i sa religijskim aspektom. Danas, veće porodice uglavnom imaju obrazovane, imućnije mame, uspešne u svom poslu. #velikeporodice #porodicnizivot #deca #Yumama #bigfamily #familylife #Repost @pregnancyplanet_ (@get_repost) : @piercejaymes #pregnancyannouncement #baby #babies #Pregnancy #pregnancyphoto #pregnancyphotos #pregnancywithstyle #pregnancymassage #pregnancyphotoshoot #pregnancyworkout #pregnancyfitness #pregnancyglow #pregnancyjourney

Објава коју дели Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs) дана 17. Апр 2019. у 11:46 PDT