U nedelju, 14. aprila u SRC "Novi Beograd" u 18h održaće se "SYNCHRO STARS 2019", drugo regionalno takmičenje u sinhronom plivanju za plivačice uzrasta od 8 do 10 godina. Na ovom takmičenju prvi put nastupiće i neafirmisani mladi plivači, a domaćin je naš višestruko nagrađivani Klub za sinhrono plivanje "Novi Beograd". Za učešće u takmičenju prijavljeno je ukupno 100 takmičara iz 9 klubova, a pored dece iz Srbije učestvovaće i gosti iz Bugarske. Takmičenje je otvoreno za javnost, ulaz je slobodan, tako da su dobro došli svi ljubitelji ovog sporta. 

Sinhrono plivanje je neobičan spoj plivanja, akrobatike i baleta. Kada jednom uđu u bazen, devojčice otkrivaju jedan potpuno novi svet sastavljen od melodija, gracioznih pokreta i emocija. To je sport koji se brzo zavoli i koji stalno inspiriše. Iako relativno malo poznat kod nas, zbog mnogobrojnih benefita za razvoj dece, ovaj sport u poslednje vreme postaje sve popularniji, tako da osim devojčica sve više sinhronim plivanjem počinju da se bave i dečaci. 


Foto: Promo

"SYNCHRO STARS 2019 iščekujemo sa velikim uzbuđenjem i ponosni smo što smo uspeli da ga organizujemo već drugu  godinu. U pripreme za takmičenje uložili smo mnogo truda i energije, a od velikog značaja bila je podrška prijatelja i sponzora  koji su prepoznali kvalitet i značaj ovog sporta za psihofizički razvoj dece i pomogli nam u našoj viziji da sinhrono plivanje približimo što većem broju ljudi. Devojčice iz našeg kluba dale su sve od sebe kako bi što bolje uvežbale koreografiju i nestrpljive su da nastupe pred mnogobrojnom publikom i pokažu svoje interesantno umeće. Ostaje samo da sačekamo  finalne rezultate, ali nadamo se najboljem", rekla je kroz osmeh Olja Milićević Milivojević, koreograf i predsednica kluba za sinhrono plivanje "Novi Beograd".

Synchro Stars takmičenje se realizuje uz podršku Saveza za sinhrono plivanje Srbije, Saveza za sinhrono plivanje Beograda i Gradskog sekretarijata za sport i omladinu pod pokroviteljstvom Grada Beograda.

Više informacija o Klubu za sinhrono plivanje "Novi Beograd" možete pronaći OVDE