Fenomenom "zavrtelo mi se u glavi" pozabavićemo se uz pomoć jedne od najzanimljivijh instalacija u Muzeju iluzija – Vortex tunelom.

Stručno predavanje održaće mr Tatjana Marković Topalović, najbolji edukator Srbije za 2014. godinu, predstavnik Srbije na svetskom takmičenju Global Teacher Prize za 2018. godinu i Global Teacher, Education and Skill Forum u Dubaiju za 2019. godinu. Tatjana Marković Topalović je i profesorka fizike u srednjoj školi "Dr Andra Jovanović" u Šapcu.

Ko je šef orkestra u našem sistemu čula i kako podstičemo naše mehanoreceptore? Zašto se bebe lako uspavaju ljuljuškanjem? Zašto u mnogim domovima za stare postoje stolice za ljuljanje i zašto su pripadnici starije generacije krepkiji ukoliko se ljuljaju pitanja su koja ćemo otvoriti u prostoru u Muzeju iluzija (Nušićeva 11). 

Tokom predavanja  saznaćemo više o njenom veličanstvu polugi. Prošetaćemo do starih Grka i poluga, momenata sila i ljudskog organizma kao sistema poluge. Zaustavićemo se na vestibularnom aparatu kao i na posledici njegovog neispravnog funkcionisanja – vrtoglavici.

U eri neprekidne korelacije naučnih disciplina ovaj događaj predstavlja jedinstveno iskustvo gde će se ljudski organizam posmatrati iz više uglova kao fizički sistem. Predavanje je namenjeno svim ljubiteljima nauke i nastavnicima koji bi da iskorače iz uskodefinisanih oblasti i stvara prostor za dalje samostalno istraživanje.

Trajanje događaja: 2h (predavanje u trajanju od 1h i jednočasovno stručno vođenje kroz muzej)

Cena ulaznice za ovo predavanje je 700,00 dinara. Broj mesta je ograničen. Dođite da se zavrtimo u svetu nauke i da zajedno otkrijemo kako i zašto se zbunjujemo u ravnoteži.

Yumama vas vodi u Muzej iluzija

Prve tri mame koje na mejl: redakcija@yumama.com ili u Inboks Yumamine FB stranice pošalju tačan odgovor na pitanje: Na kojoj adresi se nalazi Muzej iluzija u Beogradu?, dobiće po dve ulaznice za regularnu posetu muzeju, za ponedeljak 8. april. Pored odgovora pošaljite nam i Vaše ime i prezime i kontakt telefon.

NAPOMENA: Dobitnice će karte preuzeti na recepciji muzeja.